Tuesday, November 11, 2008

2006 Hong Kong


Wahh ini terbaaaikk. Ni plg suke skali dlm banyak2 trip.Tp kat company baru nampak gaye takde ke mane2 la daku.
Time ni weather pun sejuk jek, the average temperature is around 25°C and autumn between (September-December). One week kat sini, training la jugak ceritanye. Tp best yang ni puas aku berjalan. Timesquare belakang hotel jek..



There are a lot of nights market with the a-fake-real merchandise.Time ni la aku nak berlagak jadi datin pakai beg prada, sebijik nyah.. mak siap check ng yang original.tapi kalo u nampak i pakai tu nyah, tu original la.. ok
Mlm pertama jek aku tros gi haunt nite market ni sebaik En Hadi bawak wife die, org lain gi training die kat bilik prepare list tempat untuk dituju. I like.....



Barang2 branded die lagi murah la dr kat sini. and ade banyak warehouse, I bought one Esprit kemeja for about rm20, selipar nike belas2 je - currency rate diorg kan lower ha tula sape soh kua dr China.

Yang best nya lagi,ada banyak tempat boleh gi jalan2

Avenue of Stars, Tsim Sha Tsui Promenade

Ntah sape la bgtau aku ni artis, terus die pakse aku tinggalkan tapak tangan untuk kenang-kenangan. ey org nak cuti pun tak senang





Jalan2 shopping jumpe pulak sorang peminat ni, Louis Khoo. Die ajak amek gamba pulak.Demi peminat ape salah nye..



This is reflected in its colorful festivals ranging from Spring Festival to Christmas.


Depan Timesquare

A day before beta berangkat ke Msia, beta di bawa ke Victoria Peak - Victoria Peak is the highest point within Hong Kong and occupies the western part of the island.
Teringat masa beta jadi Puteri Gunung Ledang dulu...Mase muda2 dulu boleh la terbang naik ke puncak sekarang dah tak larat, sebaik ade Peak Tram



Alamak Jackie Chan ni, aritu dah jumpe kat Avenue Stars sekarang nangis2 nak amek gamba lagi. Ok la ok la...



Dah..dah by,jgn tembak si Jackie tu k..I pilih u



Hard Rock at Peak Galleria



Feel at home..


Oh tidak!Hutan beta dah disumpah jadi hutan batu.. huhu

Pastu kiatorg gi naik Ngong Ping 360 Cable Car located in Tung Chung and Ngong Ping on Lantau Island in Hong Kong (Lan pun tak tau island ni). Sebelum naik cable car kitaorg jalan2 dulu kat Citygate Outlets Shopping Center (http://www.12hk.com/area/Lantau/CitygateOutletsShoppingCenter.shtml) Kat sini la aku beli kemeja Esprit ngan selipar nike tu.Ade banyak warehouse lain lagi.

The shopping mall


Dalam cable-car


Manmade Island - Airport Hong Kong


Ngong Ping Village

http://www.np360.com.hk/html/eng/np360_exp/village_index.html

Kami sampai 7 lebih, kedai semua dah tutup. Yang peliknya ada Seven Eleven yang ke 777, tapi pukul 7 dah tutup.

Pics at Ngong Ping Village




Kesimpulan i suke hong kong trip, ade byk tempat shopping nak ori pun ada tak ori pun ada.Suma ada.

0 comments on "2006 Hong Kong"

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates