Monday, November 24, 2008

Grrrr Geram...


Baru je pi teman Ami gi klinik buat dressing kat luka. Klinik pun 24hours namanya so ada la masa pas keje makan mandi baru pegi kan. Sampai kat counter bagi medical card and duduk. Duduk je nurse tu sound lain kali nak dressing datang siang. Ey tekan butang kemarahan aku la tu 'siang keje dik cmne nak dtg'. she replied 'datang awal la kalau boleh before 10 sebab takde orang nak buat'
1) klinik bagi patient favour ke, patient bagi klinik favour? tak pulak aku suruh klinik yang tutup kul 10 tunggu kitaorang datang kul 12.
2)yang ko terjerit dari jauh bagi 1 klinik dengar tu kenapa?nak tunjuk budi bahasa ke as a frontliner of the organization?
3)takde orang nak buat bukan masalah kami maksudnya what do you expect people to expect kalau kata klinik bukak 24hours?
4)sebenarnya korang nak balik on time kan 11.30 nak terus cabut, susah la cmtu dik kami ni pun boleh balik keje kul 6 pun kene balik lewat jugak kan. kalo tak 6.05 aku sampai kat klinik.
5)yang lagi geram, Ami kata bukan nurse tu pun dressing.. Dr yang buat. Padahal masa kitaorang sampai ada 3 orang nurse masa tu tapi dah nak ready nak balik agaknye.

Faham korang dah penat, kami pun tak mintak buat kopi secawan pun. since the clinic still open how are we supposed to know what services are not available lain kali tulis la.
sorry la kakak nurse, kalau kakak nurse mesra sikit kan bagus..kan kerja on customer service line, tak semua pun customer mengade2 yang nak main sound semua orang kena plak kat aku huhu silap la. Jadila nurse yang baik ye kawan2..

Ala-ala comeinye nurse ni..

0 comments on "Grrrr Geram..."

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates