Tuesday, November 11, 2008

Mini Watson


A year ago, saye yg gatal tangan ni telah memicit2 whitehead di muka dan menyebabkan acne tumbuh seperti cedawan selepas hujan (sambil angkat tangan mcm karam singh walia). Uwaaa horor la di ketika itu.
Sejak dari tu mcm2 la aku gune nak membaikpulih kan muke, u name it i beli it huhu.ade la yang aku rase kurang berkesan tp tak boleh diambil kira sebab seminggu aku tgk mcm takde ape2 harus la aku mencuba yang lain.so eventually terkumpul la brg2 yang aku beli tu dalam peti kayu almari solek.nak buang sayang nak pakai mmg dah tak le.tp ade la jugak yg baru nak tunjuk skill, aku dah fire and replace.sian diorg.
regardless yang moden atau traditional semua aku try, sampai ade yg kene tggu aku almost an hour sbb aku ni beriye la nak beli brg die.dah tu, after work lalu kat ampang tu harus la jem.demi potential customer die pun tggu la.krim tu ade 3/4 lagi aku tak pakai ;p
oleh yang demikian tertubuh la 1 mini watson kat bilik aku ni,sape2 nak beli boleh la..

mula2 pakai Clinelle (http://www.clinelle.com/) mmg best, sebelum ni mmg kadang2 ade la pimple sebijik 2, kadang 5 pun ade.Clinelle pun dapat hadiah dr i-remaja, saje la try dah pakai dekat sebulan baru perasan problem jerawat tu dah solved.
pas kejadian diserang penyakit acne tu, pakai Clinelle pun tak jalan..sebulan aku tggu takde ape2 perubahan mula aku try benda2 lain.Calon-calon nye ialah:
Clinique- Takleh nak bg testimonial la pas seminggu beli kene rampas kat Changi Airport. Turaround je terselamat, tp die best tp tak membantu acne problem tu.Last2 kasi kawan hehehe
Pastu Shiseido la, estee lauder la - Produk ni bagus sebenarnye untuk enhance kulit tp bukan untuk memerangi jerawat huhu
Sabun susu kambing-Dulu2 pakai ni, bagus untuk jerawat tp kalini semua pun surrender uwaaa
Sendayu tinggi-Acne set. Nampak perubahan tp aku pakai 1-2 bulan je.Tensyen malas nak tggu die habiskan semua.
Bioessence-die kate blh untuk acne jugak, nampak la kurang tp ade lg sikit2.Tp mase pakai ni bahagian yg tak bermasalah tu mmg best la nmpk tak kusam.

latest info, aku pakai gamat (AG200) cleanser.alhamdulillah berjaye gak mengurangkan acne isk isk (sebak) tp beli yg kecik je, trial punye so tahan la sebulan.sekarang pakai loreal derma genesis, pun best.. repair skin yg rosak disebabkan acne tu.
ha inila askar2 terbaru saye, perangi acne!! jangan kasi can..tp ini bukan unt acne pun :p
kalo ade jerawat tu mmg ade la, so kalo ade masalah acne tu carila yang untuk cleanser unt acne.
kalo masalah acne dah selesai, cr untuk repair skin.
ha mmg la macam2 kene buat,yang gatai pi picit2 muka
pasai apa?

Pesanan Khidmat Masyarakat: sayangi wajah anda.

0 comments on "Mini Watson"

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates