Wednesday, December 24, 2008

Mode : Holiday


*Baca dlm slang N9

Dari pagi tadi raso maleh na nak poie kojo. yolah sehari ni yo kojo, kamih dah cuti.tp jemaat kojo pulak, nak balik kg pun tak sompek. Ni kojap laie ni omak den call la ni, nanyo 'an balik kampung ko tak, den MC pun dio tanyo den nak balik kg ko tak. Punyo la semangat kalau anak2 'eh nak balik. Kang kot jawab tak balik, dio baleh balik 'mama ado yo kek umah, takdo poie mano' ha yolah ese siap sekarang! ha.. ni nak cito pasal omak ko cuti? osah la haii ekau ni, tak baco tajuk ko?
hah kek mano tadi? ha.. baru teringat, itula.. dah lopeh lunch (wuyoo speaking) laie la borek yo mato.. nak lolap kojap, bos ado plak dopan ni ha. kot dio pi meeting tadi maun den take a nap kojap. yolah dah hujung2 tahun ni, semangat pun tinggal kek hujung2 yolah. nak yo save sikit tuk taun dopan. takleh nak habih 'an sumo taun ni do. kot dio tau camni aa la roman eh, baik dio boghi cuti free. orang pi opis pun bukan kojo bona, sibuk update blog. baik bagi cuti bia diorang update kek umah, laie sonang takyah nyorok-nyorok nak update tu do.
tapi ok la, dapek yo cuti sehari duo. sok-sok dah start blaja pulak. umak aihh laie maleh tu. uii jangan pikir, jangan pikir lambek laie.
dulu time sekolah, nak dokek-dokek cuti tu memang semangat habih. bukan la pasal cuti tu pon sebona eh tapi kot dah dokek cuti tu, kelas banyak la dah habih, cikgu tak masuk. ha time tu la main galah panjang la.. main baling selipar la - alamak, sory Ain aritu den nak baling selipar kek Mazliana tapi terkono kepalo kau.Tapi apolak Hanisah lak mengamuk nih? Hehe kenangan tu. Uii paling best la kek TKS dulu. Mmg den la yg paling gilo dulu tapi kawan2 den yang tak berapo atau bolom gilo laie tu totap la teghimo den seado 'eh. timo kasih kawan2.
Tibo-tibo ceghito sekolah pulak.. tapi syok gak ni
Ado macam2 permainan laie den main time sekolah dulu, iyolah time kawan ghamai.. kot nak main galah panjang, main ngan budak India, konpem den group ngan budak India diorang ni teror woo. Bilo time group kitaorang jago tu, sekali diorang angkek tangan sure laie satu group kalah. Main selipa tigo ngan budak senior, dapek yang badan bosa susah nak laghi tu, sonang sikit koja. Agak-agak dah ponek, balik kelas main gosip-gosip plak ng kawan2 tercinta.artis dalam negara, ramai tau bese la kan.. kot nak hollywood, aesha ado..shima pun boleh jadi Ryan Seacrest.cito bollywood pun ado penyampai beghito eh, Thavamalar.
Dah hilang ponek sikit, berjalan balik. Ala jalan dokek-dokek yo, poie tandas.. tak pun poie lybrary sobab ado aircond. kot lapa, nak makan cikidis (cmni ke eja oii?), haus nak minum air poie Koop. Cikgu Rohaya akan sentiasa ado dok kek situ dengan dahi berkorut. Ntah apo di risau eh gek eh, padahal yang kono tunduk jopun kot tak siap kojo kami ni haa..bukan cikgu. Tapi Cikgu Rohaya mmg best! Disobab an dahi cikgu yang goma berkorut tu la ese dapek ingat sumo formula waktu PMR.
Kot dah tak tau nak buek apo laie tp lom kul 1 laie, balek lek klas. Takpun poie kelas sebolah..kacau budak. Ado plak satu group budak India ni teror nyanyi lagu Raihan, sajo la nak join sekaki. Marah plak deh, dibawak eh penyapu datang kelas. Osah la kodokut mek ko ni, kot luak den nyanyi bahagian korus yo. Ey diorang tu memang nakal sikit; p
itula, seronok time sekolah dulu. takdo apo nak pikir.
bangun tido-poie sekolah-(kot rajin) belaja-(kot maleh) main-balik-makan-berangan (kalau ayah lalu buek2 macambuek homework)-main-buek2 baco buku-tido
dulu ingat 'an, kot dah bosa.. dah kojo.. dah pakai handbag ng gincu bes bona la. kadang2 bes la, tp kot time tak best tu... alahai.. sonak porot! porot tu ekau tau ko apo?
tergolak-golak.. porot tu belly..stomach pun boleh yo.
ha itula ceghito eh, takdo pasal holiday pun.. ok lain kali sambung laie.

4 comments on "Mode : Holiday"

::she is zente @ eyka:: on December 24, 2008 at 3:54 AM said...

huh..pelat den baco...arini baru terasa belajar bahasa nogori..hahahha.

Baha said...

hah ingat belaja free ko? jap laie den sms no akaun

::she is zente @ eyka:: on December 25, 2008 at 4:20 AM said...

hahahaaha..poie pokan..dah tak reti nak smbg lagu tu...huhuu

AzUraAa on December 27, 2008 at 2:25 AM said...

sompek laie ko ngumpat hanisah kan..tsodak org tu kek umah ehh..

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates