Friday, December 19, 2008

Old Friends


Tadi checked both personal blog and blog for makeup. Ada yang left message kat shoutbox/comment. I visited their blogs in return, suprisingly they are old friends from Kuala Pilah. We knew each other since 1997, more or less 11 years.. hmm kalo ade anak tahun dpn amek UPSR.
Haa cite pasal anak, semuanya dah berkahwin and they have baby! Wah, tahniah! At age 25/26 dah ada anak seorang.
Baca blog masing-masing, they are all excited by having a baby and a complete family. Wow, that's how it feels like.. Bila tengok other links kat blog, pun semuanya dah ada anak. What a community. Meriah sungguh.
It must be both exciting and challenging being a mother and a wife.

Aku tak sabar nak tunggu geng The Menace plak dapat baby. Sapalah yang akan jadi ibu mithali nanti. Sbb ni one way communication aku buat sendiri la carta mother-to-be-tapi-lambat-lagi ni:


Chilin
Title : Mama Language
Anak2 Chilin nanti mesti semuanya teror Tatabahasa. Sedangkan emak nya sangat teror inikan anak dia kan.
Cikgu BM mesti suka la anak2 Chilin kecuali kalau anak2 die ni sibuk nak tgk jam baru kawan die haaa cikgu BM tak suka tau! Nanti cikgu BM lukis jam tangan kat tangan kamu.

Aesha
Title : Mama Cool
Pembekal majalah Lime, Galaxie, apa lagi aku tak ingat.. Anak dia ni sure teror English. Silap2 kalau cukup korum dia suruh anak dia buat boy/girl band macam Five, N'sync, Spice Girl.

Akmar
Title : Mama Senyap
Hmm.. susah nak predict Akmar ni. Dah la lama tak jumpa. Mungkin jugak dia dah becok macam Michele Melodi. Hmmm.. aku anggap anak dia nanti senyap seperti dia la k.

Ain
Title : Mama Clumsy
She's funny by herself! Iklan: Tahniah Ain dah bertunang!
Gigi anak Ain mesti cantik sebab mak nya Dr gigi. Maksudnya anak dia boleh skip la rawatan gigi kat sekolah tu, takyah susah2 kecut perut kalau nurse datang bawak kad hijau tu - Ah I hate that part!

Ierda
Title : Smart Mama
Ini orangnya yang merobah nasib bangsa Melayu dalam kelas aku dulu. Yang aku boleh tilik dalam air ni, anak Ierda sok boleh masuk asrama penuh. Insya-allah dia tak quit ;p

Mardhiah
Title : Smiley Mama
Awak ni suka senyum kan? Saya suka awak! Sambil senyum sambil betulkan tudung.
Lama tak jumpa rakan semeja aku ni. Anak Mardhiah ni mesti ceria macam mak dia jugak pastu pandai betulkan tudung.

Ummi
Title : Rappin' Mama
Oh Ummi, I heard you changed. Ala for the better apa salah nye kan. More feminine sekarang ni =) Anak Ummi mesti suara sedap macam mama dia la. Nanti masuk OIAM ok!

Zura
Title : Warmhearted Mama
Anak2 Zura beruntung dapat Zura ni, kalau marah pun tapi macam tak marah je. Baik hati. Saya nak jadi anak angkat kamu boleh *wink*wink*

Sari
Title : Hot Mama
Wah ni memang dah dekat ni. Haritu baca kat paper (sian nye kene baca paper baru tau) kate kalau boleh nak anak secepat mungkin. Anak dia mesti vogue jugak la kot. Iklan: You're getting married! Tahniah in advance.

Intan
Title : Rock Mama
Dapat mak camni best jugak ni..Sempoi je kan. Ma, give me five ma! Yeah!

Dayah
Title : ? Mama
Ok air tilik dah kering kena sambung tilik lain kali =)
(harap2 anak aku ikut perangai bapak die - senang sikit nak jage tapi color ikut saya ok? hehe Sory Ami gurau jek)

Uwaaa missing u friends!

5 comments on "Old Friends"

AzUraAa on December 20, 2008 at 4:17 AM said...

Ko adelah Survivor Mama..
-Anak2 ko msti pandai berdikari macam ko..Pehtu pandai membawa diri dan suke membela nasib2 orang yg teraniya..Lebih kurang macam superhero la...Yeahh!!Mari jadi besan!!hehehe..

dayah said...

ok zura jom kita berbesan, kalo anak ko pompuan senang la..time tunang n kawen aku makeup kan terus (otak business) =)

aEsHa aEsHly on December 22, 2008 at 8:16 AM said...

wohoi nyah! anak2 aku nnt jd celebrity ke? kihkihkih. xbley blah tang anak aeda .. supaye mereka2 itu survive di asrama .. hahahahahahhahah!

dayah said...

hahaha quit asrama itu dikhuatiri penyakit genetik ;p

xiedax on June 8, 2009 at 5:30 AM said...

haha..tp aku takut gak klo anak2 aku msk asrama penuh, dia terikut jejak mak ae beserta kwn2 mak ae (ko, aesha, ain, intan)homsick ntahpe namo ea kan..haha..

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates