Saturday, January 17, 2009

My Best Friend's Wedding


>Masa sekolah kami hari-hari tulis surat (walaupun dok meja sebelah aje).
>Kalau tak sempat tulis surat, koyakkan buku nota and lipat pastu tulis 'To: Sari'
>Pergi toilet nak berdua je. Bila tak sama kelas, siap janji nak gi toilet kul bape sebab nak gi sama-sama jugak.
>Kelas lain; tapi beratur nak sama jugak. Pagi2 jerit dari kelas ajak pergi beratur.
>Kalau nak saving, beli twiggies je kat koperasi. Ada duit lebih makan nasi ayam kat kantin.
>Nak save lagi bawak bekal pastu makan ramai-ramai. Tapi selalunya bekal 1 je yg makan nye ada la dekat 8 orang.
>Jalan kat sekolah kadang-kadang pegang tangan sampai ada yang cakap lesbian. Muahaha apekejadah la orang itu.
>She saved me daripada kene marah kat ayah. Huhuhu aku memang la nakal sangat dulu.
>Setiap kali birthday mesti dapat hadiah. The tought that counts.

Bestnya masa sekolah dulu, ada banyak masa nak spend sama-sama.
Bila dah besar, masing-masing dah ada life masing-masing. Tak rapat lagi macam dulu. Jumpa pun jarang. Kadang-kadang rasa macam masih best friend kah? Haha
Tapi hari ni (170109), terasa sangat value friendship tu.
Tak perlu jumpa selalu, tapi kalau kawan sampai bila-bila pun kawan.
And I'm so touched bila photographers sibuk ambil gambar tak henti-henti and I suddenly heard she called my name and introduce me 'Ini best friend saya' and ambil gambar sama-sama. Pernah rasa macam she maybe have new friends now. Sekarang baru sedar, malu nye. But I'm not shame to admit it.
Banyak sangat salah faham sebelum ni (sigh)
Untuk jangka masa 9 tahun kami berkawan rapat as in selalu spend masa sama-sama, share hard and sweet moments itu lebih berharga dan perlu diingat dari jangka masa 4 tahun yang kami tak berapa rapat and aku rasa macam losing her.
Dan yang lagi best dapat jumpa kawan-kawan baik masa sekolah menengah, dah 13 tahun kawan. Walaupun tak selalu jumpa, you were always there for me bila masa susah.
Mana nak cari kawan yang macam kamu semua.



To Sari Yanti: Sending you my blessings and Happy Married Life!



I SAY A LITTLE PRAYER

The moment I wake up
Before I put on my makeup
I say a little prayer for you
While combing my hair, now
And wondering what dress to wear, now
I say a little prayer for you

Forever, forever, you'll stay in my heart
And I will love you
Forever, forever, we never will part
Oh, how I'll love you
Together, together, that's how it must be
To live without you
Would only be heartbreak for me

I run for the bus, dear
While riding I think of us, dear
I say a little prayer for you
At work, I just take time
And all through my coffee break-time


7 comments on "My Best Friend's Wedding"

aEsHa aEsHly on January 17, 2009 at 4:50 AM said...

dayah. rase sedih plak bace entry ko ni. iskkk .. mcm nk nangis pn ade. aaaaaaaa!!!

sayang korang sumeee!! sume sume sayanggggggg!!!

`BaHa` on January 17, 2009 at 7:23 AM said...

tula sha kan. aku sedih dari tadi lagi. kita lupakan je lah kisah lama2 tu sha huhu

AzUraAa on January 17, 2009 at 4:37 PM said...

aku pun rase agak sayu the moment sebelum balik dr umah sari.. bersyukur nye dapat kawan2 mcm korang..bestfriends forever okay!!promise!!

aEsHa aEsHly on January 17, 2009 at 10:39 PM said...

memang! kosong kosong sudah. :(

lindazafran on January 19, 2009 at 4:57 PM said...

sari dah kawen...tunggu turn yang lain lak ye...heheh comey comey je adik adik akak nih...mcm ratu je kat wedding sari tau...

lindazafran on January 20, 2009 at 12:51 AM said...

nape akak pun sedey gak?huhuhuhu...cam de perasaan yang sama..

lieya shayunk on January 26, 2009 at 8:48 AM said...

erm...
sari yanti ni pelakon kisah kaisara kan....
congratulation for her...=)

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates