Tuesday, June 9, 2009

Bila rutin tidak seperti rutin


Rutin

6.15 Bangun
6.50 Dah siap & Panaskan engine kereta
7.oo Bertolak ke office
7.45 Park kereta
8.00 Sampai office
8.05 Logon to PC
8.07 Pakai kasut kerja yang terletak di bawah meja
8.08 Mula bekerja

Semalam = 08 June 09

7.15 Bangun sambil mata terbeliak tengok jam
7.30 Dah siap tapi rambut macam hape & Bertolak ke office - engine kereta dah panaskan pagi semalam
8.00 Dalam jam lagi kat Jalan Duta - rase mcm 400km dari office
8.10 Park kereta gaya bebas & Jalan laju-laju macam tengah lumba jalan kaki dengan kakak kat belakang aku
8.20 Sampai office sambil tengok bilik bos dah ade orang ke belum. Takde orang! So takyah buat muka bersalah
8.21 Logon to PC sambil memaki PC lembap
8.22 Pakai kasut ker... Aaaaaaa, mana kasut???!!!
8.21 Buka email sambil berfikir kasut kat mana dan berfikir tak mungkin saya Cinderella.
8.25 Dapat idea! Kasut dalam kereta. Tak gembira pun dapat idea, rase 10G!!!

Maka berjalan la kembali ke arah Masjid As-Syakirin di mana pintu masuk parking lot berada di sebelahnya tetapi kereta saya park di hujung sekali bersamaan dengan opposite pintu masuk parking lot.

1 comments on "Bila rutin tidak seperti rutin"

♥ EeiNz ♥ on June 9, 2009 at 7:25 PM said...

hahahha...sangat sioll bile time cmtu kan? bile nk cpt,time tu la die lambat, bile nk crk, time plak die ilang...bengang jek rs...hihii

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates