Friday, July 3, 2009

Jakarta Trip


Trip ke Jakarta kali ini disertai oleh pekerja-pekerja swasta berikut:
26 June 2009, Jumaat
After lunch je, mood dah sampai di airport Soekarno-Hatta (CGK). Mood je la.. badan, kaki, tangan semua ada kat office lagi. Tengah reply email, solve incident, attend meeting, jawab telefon dan mejawab dengan user. Ahh..tak tau ke orang nak pergi bercuti?!
Walaupun cuba dihalang oleh kesibukan kerja, 4.58 aku dah tercongok kat lobby tunggu Syud. Thanks to Kujat tolong hantar gi LCCT. Bagi mereka-mereka yang takde orang nak hantar gi LCCT boleh la berhubung dengan beliau. Rumah beliau sejengkal sahaja dari tempat yang dimaksudkan.
Okeh, macam biasa.. tagline Airasia ‘Now everyone can fly*’ Please take note ade *, so sila refer pada mukasurat bawah.
*Please expect delay. Aku dah bagi murah, ape ko pikir?

Takpelah, janji sampai kan Airasia kan...
Kejadian dalam flight:
1) Mak cik yang enggan meletakkan beg kat bawah sebab ade barang sensitive katanya, padahal memang tak muat beg tu nak letak kat compartment atas seat tu. Degilnya mak cik tu, yelah kot la ade barang berharga kan. Kesian jugak stewardess Indonesian tu melayan karenah, beg tu dah la berat. Last-last stewardess kata ‘Seharusnya ibu dan beg ibu keluar’ –ala-ala begitula bunyiknya
2) Minah dok sebelah aku bercerita tentang BF Indonesiannye. Huhu. Adakah muka aku ni muka yang penuh suci dan boleh dipercayai sehingga pada pertemuan pertama dia bisa menceritakan segalanya? Anyway she’s a nice person =)
Sampai CGK, budak lagi berdua dah menunggu. Thanks, guys!

Sampai hotel then mandi then jalan kat bawah, tengok kedai semua dah tutup tros naik tido. Opp chop, order food dulu sebab lapar. And the food was..superb! Sedap Gel!

27 June 2009, Sabtu
Yeah, time for shopping!! Teringat haritu aku sampai mimpi dah shopping baju for my W-day. Yang tensyennye dalam mimpi tu xtunjuk pulak baju tu camane..corak ape..colornye ape, tak puas hati betul.
Breakfast sebelum shopping

Di hadapan Tanah Abang tapi bukan blok yang jual textile huhu dah amek gamba bagai rupanya silap blok da.. Tapi sampai kat Blok yang betul (Blok A) terus malas nak amek gamba, tak menyempat nak shopping.



Nak balik ke hotel dari Tanah Abang kitaorg naik Bajaj. Tengok macam jem G (gel) je so kitaorg naik je la alang-alang dah lalu depan mata, Bajaj tu. Dasyat, Bajaj boleh membuat u-turn di mana-mana sahaja di celah-celah kereta ataupun celah-celah manusia.


Sampai hotel kul 5, makan makanan Hotel yang sedap then tidur. Penat G. Pukul 9 baru terjaga, siap-siap ke Hard Rock pulak. Akibat ditipu oleh Bajaj yang memberhentikan kami a few blocks away from HRC, akibatnya berjalan almost 1Km.


Then dari HRC makan di area nearby hotel, Chikini. Kedai tepi jalan jek sambil dihiburkan oleh penghibur muda dari Jawa Barat (erk ye ke?) Ok, layannn..


28 June 2009, Ahad
Uhuhuhu..dah nak balik dah.. Dah nak balik baru nak ambil gamba bertiga dalam hotel. Harini plan nya nak ke ITC Mangga 2.

Sebelum sampai Mangga 2, berhenti makan di Natrabu. Marvellous! Sesuai untuk naga-naga seperti mereka..



For me ITC Mangga 2 = Boring! Kedai baju macam kedai baju kat Sg Wang je. Kedai door gift ada beberapa je and scattered. Ah tensyen gak nak cari door gift xdapat. Then ke Pasar Bharo di Jakarta. Naik Bajaj lagi, yeayyy! Tapi kenapa kali ni Bajaj nye lembap gel? Bunyik je lebih, huh.

Pasar Bharo ni macam Petaling St. Kain kat sini pun x sehebat kat Tanah Abang so not recommended by Chef ok. Ingat tu. Jam pun dah menunjukkan 3 petang dengan hati yang hampa, kaki yang sakit kami terus dihantar oleh Pak Hamid ke Airport.
Sampai Airport pekena Bakso dulu – Syud belanja, rugila sape x ade

The trip was so fun! Food.. aaa teringat sampai sekarang kenapalah tak simpan sikit kat dalam mulut tepi pipi haritu?? Shopping ala-ala Siti shopping kat Euro Moda.

So ke mana kita selepas ini kawan-kawan?

3 comments on "Jakarta Trip"

AzUraAa on July 6, 2009 at 6:18 PM said...

best nya kalo dpt g jakarta lagi.. mari kita buat bachelorette party kat jakarta!! Hahaha..gilozz...

- just me - on July 12, 2009 at 10:51 AM said...

whoa, gi jalan2 dgn Oya x ajak aku sama!!! iskk klu tau aku kirim kat ko beli baju2 batik tu hehe bile nak jumpa lg ni? jom la, aku skrg kat bangi :)

mahira oya on July 28, 2009 at 7:12 AM said...

next trip ke Bali..
hehehe...

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates