Wednesday, July 15, 2009

JANGAN tiru macam saya


Saya memang suka gila main Netball sejak dahulu kala. Tak perlu teror, gila je dah cukup. Time sekolah rendah main GA (pemain yang keje nye shoot bola), konon la antara tertinggi dalam team. Dah masuk secondary school, siapa sangka yang kita takkan tinggi2 lagi isk..isk.. Tiang gol makin tinggi lagi ade la.. Dapatla jawatan ala-ala midfielder - C, WA, WD.
Sejak habis degree, dah takde peluang nak main sangat. Sampaila Kakteh call tanye nak main untuk Bukit Perah (owh, itu nama kampung saya, Yeahhhh!). So main la netball untuk kg tercinta since last year.

Tapi.. tahun ni berbeza, in fact berbeza dari tahun2 lepas - sejak 1996 saya memulakan karier sebagai netball player yang tegar - kali ini saya mencipta sejarah! Jeng..jeng..jeng..
Saya bergaduh di dalam padang.. aaaaaaa!
Bermula dengan rasa tidak puas hati dengan Ref, banyak kesilapan dia tak blow whistle pun. Sehingga la satu tahap aku terpaksa menjadi pemain yang kepoh gile, saja highlight kalau opponent buat silap. 'Cik Ref, spek hitam cik mungkinla besar sangat macam Paris Hilton sebab tu kah tidak nampak bola dah outside ke ape?' -dalam hati.
Pemain Center (C) opponent (memakai beep hijau) masuk dalam kawasan D (sila Google peraturan main netball kalau x tau) dan gol mereka masih dikira! Kejam.. Saya agak kecoh dengan menggembar-gemburkan pekara tersebut.
C hijau berasa rendah diri dan berkata dengan lantangnya 'Ref tak nampak.. ko kecoh apehal?!'
Saya yang faham hati panas orang muda seperti C hijau itu lalu berkata 'Kalau ko tau rules, respect la sikit' dan terus berlalu. Buat apa nak berkhutbah pulak kan, kasi lepas geram sikit dah la.

Rupa-rupanya C hijau merapati saya dan cakap ape ntah aku x igt. Tapi saya sempat berpesan 'Takpelah dik, ko bukan state player pun mmg la ko xtau rules kan' sambil menepuk mesra bahu beliau. Tepuk mesra daaa..ko nak emosi kenapa?? Lagipun ko berjalan rapat sampai berlaga bahu apesal?
C hijau mungkin rasa tak puas hati saya berkata sedemikian sebab saya pun bukan state player, lantas menolak bahu saya dari belakang.
Wahhh...ini sudah lebih! Kan dah kata kat atas.. tepuk mesra.. apehal tolak2?

Aku (terus cakap aku, tgh angin ni) tak buang masa pusing belakang dan tolak bahu C hijau balik. Dan berlaku la kejadian tolak menolak buat beberapa ketika sehinggalah player lain datang menenangkan. Sambil ditenangkan player lain Center hijau sempat berkata 'Nak gaduh meh la, padang besar!' sambil muka dia geram gila sampai macam nak nangis. That was when I realised mungkinkah kalau aku tidak bersabar akan berubah wajahku sebegitu. I was calmed from that moment tp sempat lagi mengusik center hijau 'Nak gaduh ke nak nangis?' Ok, tak perlu jawab.
Apedaaa..malu gak berlaku nye pekara sebegitu. Tapi sabar manusia ada batas, nak buat camane. Zidane pun pernah rasa tak sabar ape.. Owh mungkin kah player2 yang gempak perangai nye sebegitu hehe.

Tapi saya dah say sorry to all. It was out of control. Hari panas kak, hati apatah lagi.. Lagi-lagi ada 1 team ni dok sibuk condemned team kitaorang kat tepi padang. Padahal lawan die pun tak pernah, inikan cuit mereka. Ala kak, saya kerja je kat KL.. saya lahir kat atas katil kat umah kampung saya tu jugak. Manada saya nak poyo-poyo, saya pun tak pakai spek sebesar akak pakai apetah color rambut saya tak se'oren' color rambut akak. Tak baik buat saya macam tu, kalo nak di compare gaya kita ni kak..saya bagi akak menang awal2 k. Silalah menang..adik tak kisah. (hmm kalo aku jumpa ko kat Midvalley siap! Aku soh ko paking kat South aku bawak ko gi North ko carila keta ko balik) - dalam hati je.
Bila game habis, urusetia berpesan 'Center hijau next game atau next year kamu tidak boleh main lagi' Huhu sebaik tak sebut C kuning iaitu aku. Rupanya Center hijau mengeluarkan kata-kata kesat pada urusetia. Dey..apedaa orang lain ada kena mengena ke? Minah ni mmg baran sikit dari first-half. Orang terlanggar sikit pun nak cakap jerit2.. Pi main badminton la, paling kuat pun ko ketuk kepala sendiri dengan raket.

Ok, for more info please click play button below. Zaaaaasss
video
*lame gel upload video, sambil tunggu sambil taip
*saya dah janji pada diri sendiri takkan berkelakuan seperti Zidane lagi, so sila la ajak saya main permainan yang digemari ini
* saya dah habis nasi sepinggan, pun tak habis upload lagi
*xde ke tool yang boleh upload video in a second. To whom it may concern, sila cipta sekarang!
*owh tidak, masih lagi uploading..adakah ini akan berakhir dengan post yang paling panjang dalam blog ini
*Masih lagi uploading, sangat degil.
*tidak tahu kan dah hampir jam 10PM, sleeping beauty dah dipanggil tidur oleh katil
*alamak baju tak sidai lagi..ok jap
-
-
-
-
*suprisingly masih lagi uploading
-
-
-
-
*ok dah! sila baca dan tidak berprasangka buruk pada watak2 berkenaan.

I apologize to my team and the game which I respect the most.

9 comments on "JANGAN tiru macam saya"

♥ EeiNz ♥ on July 15, 2009 at 5:39 PM said...

wohohohoh...
gaduh² comel ^_^

blossom on July 15, 2009 at 7:07 PM said...

hehehe....akak pun suka men netball..giler tul masa sek rendah...tapi memang camtu refree..sakit ati...daktu mesti bengkak ati ngan kata2 dayah...hahaha..kalau akak pun akak buat cam dayah..poyo tul dak tu...betul kata kak eein..gaduh2 comel

thezaila on July 15, 2009 at 9:53 PM said...

hahahaha....

dYRa on July 16, 2009 at 1:34 AM said...

gelak jugak
hahahaha~

`BaHa` on July 16, 2009 at 8:10 AM said...

hohoho..saya sungguh tidak suka bergaduh semasa main. Tp hati panas punye pasal kan.
ha yang ketawa hahahaha... tu buat2 macam tak terlibat ke nyah? hehehe i did it for the team.. >> excuse!

AzUraAa on July 17, 2009 at 1:34 AM said...

dlm video itu adalah u ke babe?? wahhh!! aku sokong kau!!

aeshly on July 18, 2009 at 8:24 PM said...

nyah! mak rse nk lempang budak tu nyah. go nyah! mak sokong ko!

xiedax on July 18, 2009 at 11:55 PM said...

haha..gile cool babe!klu aku men same, aku nak tolak2 gak budak tu, pijak2 tang perut pun ok gak...btul!time kat padang mmg emosi siot..ako sokong ko!

- just me - on July 24, 2009 at 11:07 AM said...

Laa.. nape tak panggil aku skali masa tu.. leh aku join skali main tolak2.. :D

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates