Saturday, August 1, 2009

Stresssssseeeeeeddddd


Masihkah anda ingat cerita tentang saya makan di sebuah kedai dengan memakai baju kurung, sangat ayu lantas bertemu seorang mak cik yang memakai baju kurung bercorak sama a.k.a sebijik? Tak ingat? Click here.

Biasa la tu kan memang ramai la beli kain sama macam kita unless la aku boleh upah orang design motif unik untuk baju aku saja. Limited. Oh, mungkin tidak!

So sekarang ni kiranya lebih berfikiran terbuka pasal baju sama dengan orang lain ni. Nak buat camane, itulah hakikat.

Semalam menghadiri majlis perkahwinan sepupu Ami, Nain di PJ Hilton. Konon la nak pergi ke hotel ni so aku pilih la baju yang paling grand yang aku ada. Berwarna merah lagi, menyerlah gitu. Memang itula baju yang dipakai untuk ke tempat2 yang dirasakan upper level sikit atau menghadiri majlis teman2 tersayang (untuk tahun ini).

Baju merah yang dimaksudkan:






Tapi semalam, segalanya hancur berkecai. Tengah menunggu orang di lobby, ramai la guest dah mula berjalan masuk ke dewan.. memang masa tu tengah usya baju orang la kan hehehe dan ternampakla seseorang memakai baju berwarna merah.




Ahhhh, sama corak dengan aku pulak!!!!!!





Waaaaaaaaa, mak cik lagi?????????????


Stress. Serius. Aku ingat aku dah pulih dari judge mental memakai baju yang same ni.

Ko bayangkan nyah, macamane la mak tak stress.. Kot la budak muda yang pakai, boleh tahan lagi la. Ini makcik nyah, makcik... Aku ni ha pakai baju je lace merah tu, kain pakai lain, kain batik. Makcik tu sepasang wane merah nyah...Lining pun merah.. Tudung pun merah.. Ah, mak tak sanggup nak tengok.. Sebaik fesyen baju lain, tp ko fikirlah nyah..kalau dah wane merah tu cepat la org perasan. Aku semalam puas la melarikan diri dari dia, jalan perlahan2 kalau dia kat depan. Makcik tu ape tau???

Tensi betul. Nak bangun dari tempat duduk pun malas. Karang bertembung pulak mane nak letak muka? Dalam baju mak cik tu? Aaaaaa benci!

7 comments on "Stresssssseeeeeeddddd"

aeshly on August 1, 2009 at 10:05 PM said...

perkara yg paling mentensikn adelah pegi ke kenduri kwen, dn terjumpe org pkai bju same cm bju sndiri. huhu.

AzUraAa on August 2, 2009 at 1:51 AM said...

ahhh!! menci juge... aku pon agak tensi kalo jmpe org baju same dlm majlis yang same... adoiii... pilih la majlis lain macik oiii nak pakai baju mcm dayah tu...

♥ EeiNz ♥ on August 2, 2009 at 9:15 AM said...

sama jugak.tensi.benci.sumenye adela..huhuh..

nampak gayanye baju merah idaman terpaksa di pakai ke kenduri2 kawen yg biase2 ajek...hihihi

mahira oya on August 2, 2009 at 9:58 PM said...

hehe...sgt tensi ON..
rase resah x tentu psl kt majlis tu kan tkt makcik tu ade kt sblh tibe2..

sah pasni x pakai baju tu dah..
glam seglam mane pon tetap ade je nk same..menci tol..

AzUraAa on August 3, 2009 at 4:33 AM said...

babe...link aku semula okay.. aku baru tukar link.. apsal cbox ko tu takleh be displayed pula??

dilla kamal on August 5, 2009 at 7:17 AM said...

ur taste bukan mcm makcik2...your taste is more like, vintage and classic.tp gile ah makcik tu pakai merah all out.

Deep Down IN MyHeaRT on August 10, 2009 at 9:34 PM said...

siannye kat akak... kes baju same nie standard la.. hohoho... adik baju same ngan lecterur but thnk god i didnt wear it that day...

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates