Thursday, December 24, 2009

(My) Wedding 'off' the year


Kata kawen bulan 12 kan.. off the year la tu =)

Sometimes we never thought of standing together here today. Daripada berkenalan - bercinta - bergaduh - bercinta bagai nak rak balik - bergaduh lagi - berpisah sementara - bersambung balik - masih bergaduh - berubah - bercinta dan akhirnya kami disatukan. Hmm bayar 10 ribu pun aku tak nak melalui fasa tu lagi ;p

Beberapa hari sebelum majlis, dah bermula debaran. Tapi gua rilek je beb ;p Thanks to family yang banyak sangat tolong buat preparation, bukan tu je yang tolong sponsor itu adalah sangat membantu. Dah dekat majlis, aku dah sampai tahap malas nak berfikir, buat je apa yang sempat. But they helped me making my wedding to the perfect one (perfect- atas measurement saya sendiri okeh).

Wedding dream? Never thought of one. Tapi selesai majlis, tengok balik gambar.. I realised, yup itulah perkahwinan impian saya. Marry to the man that I love, celebrate the wedding with family, friends, relatives - I shouldn't ask for more.

SHOW TIME...

17 Disember 2009 - Ambang awal Muharam
Penghijrahan bagi kami. Dari sebagai seorang individu, kini kami hidup sebagai satu unit. Dari mengambil berat sesama sendiri, sekarang perlu lebih bertanggungjawab.
Ayah menikahkan kami pada malam 17 disember. Aku rasa ayah lagi cemas daripada Zamil, walaupun dah ada 2 kali experience nikah =) Apedaaa tak macho langsung.

Recap preparation for akad nikah:
Kakteh and Kak Ben bertanggungjawab untuk decorate hantaran, manakala yang lain tu sibuk pack door gift, bunga telur, kemas umah. Sampai Banglang pun sibuk vakum rumah, bagus anda buat on behalf of saya sebab saya pengantin tak leh buat keje =)



Bermula dengan majlis tahlil, untuk arwah mak.. How I wish she was there. Broke my tears when think of her but the fact is she's already gone 13 years ago.

Sebelum rombongan lelaki sampai, majlis diserikan dengan persembahan cak lem pong. Start je orang main cak lem pong, aku dah start menari2 dalam bilik, cemas la dey.. itu menandakan second acara akan bermula, tgh tunggu Ami sampai jek. Sebaik ade hantu-hantu bergambar dalam bilik pengantin, dok amek gamba je la keje





Dan dengan satu lafaz, saya dan Ami bergelar suami isteri





18 Disember 2009 - Reception @ Putrajaya
The next morning after nikah, terus bergerak ke hall. Nak buat preparation di dewan pulak. Dan lagi makhluk-makhluk asing ini masih sudi membantu saya di dewan..

Bukan tolong buat kerja sahaja malahan tolong sibuk bergambar pun ade..


Tulang belakang majlis persandigan:

*Ini gambar adik-beradik saya semata, of course family Ami pun banyak membantu. Especially Abg Amril yang memegang post Event Manager malam tu, dia la ke hulu ke hilir nak menjayakan majlis. Bro, thank u for that! Cumanya saya tidak ada gambar dia la..

Flower girls / boys yang men'sweet'kan lagi perarakan kami ke pelamin. Time kasih pada Bang Ngah yang sponsor 3 orang flower girls, Kakteh pun sponsor 3 orang manakala Banglang sponsor 2 orang =) Oh ya, Kaklong n Kakngah sponsor lagi 3 orang. Ramai yang tanye eh mane dapat flower girls, ramai gile.. Owh, anak buah saya dah 11 orang muahaha




Ok, menceceh dah lama.. Marilah melayan gambar =)





This day I will marry my friend, the one I laugh with, live for, dream with, love


3 comments on "(My) Wedding 'off' the year"

Annsyifa on December 29, 2009 at 2:47 AM said...

u look gorgeous darling!
selamat menjalani kehidupan berumahtangga...!

`BaHa` on December 29, 2009 at 5:18 PM said...

thanks ann =)

dialicious on February 12, 2010 at 1:02 AM said...

cantiknye!mase nikah mcm ayu raudah.mase recept macam rossa ok!hehhe..pelamin pun cantik!!!congratsss!

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates