Saturday, August 29, 2009

I'm still alive..

0 comments
Lama tak update blog.. ingatkan dah pindah dok kat San Francisco

Random update:

(1)I didn't make it to be Maybelline Simply Fabulous 10 finalist, but I'm entitled for gift worth RM100 from them. Ok la tu..dapat makeup lagi =)

Her?

No way!

Her?

Yes way!

(2)LG or Sharp? It's Philips


(3)Tadi tengok cerita Obsessed, stress siot. Kepada sesiapa yang sedang mengalami masalah suami cheat on you, bear in mind tonton cerita ni bila suami anda dah berubah. Otherwise u might feel like wanna kill somebody.

Hey Ali do u think u're hot?????!!!!

Get a mirror then 'beach'!

She definitely is..


Tak tau la aku nak tgk movie yang Ali ni berlakon. Masih terpengaruh dengan lakonan dia as a perempuan psiko yang cuba seduce laki orang dalam Obsessed. Ko tak tau ke mak nak kawen nyah? Kenape ko berlakon kasi mak rase horor??
She did a good job la kan? Ah, I won't admit it. Sure ramai kan perempuan camtu kat luar tu *Hangin*Hangin*

(4)Lagi saya menonton Apocalypto atau kadang2 (selalu sebenarnya) saya sebut Ancyclipto atau ape2 yang janji bunyinye Ami boleh teka ape aku nak cakap la kan.. Tapi banyak kali tutup mata la sebab potong orang macam potong ayam.

psss..lagi satu sebab kan saya terpaksa tutup mate sebab diorang tak pakai seluar daa.. Tak tutup belakang plak tu kan.. Aduyai

(5)Tadi masa dok depan TV tengok game Manchester penat aku tunggu gol. Ni tengah update blog ni 2 kali plak orang kat TV tu menjerit2. Up to minit ke-77, 2(MU)-1(ARS)
Yihaaaaa.. ape faedah ntah aku sokong MU

(6)Thanks to SFG (company lama) masih lagi organize majlis buka puasa and invite ex-colleague. I'm amazed with the relationship that we have.


(7)Happy Independence Day, Malaysia!

(8)Pull stop

Yeaaa, saya menang award!!

0 comments
Tagged by Zura daaa.. Hmm cemas la tu ;p

Zura kate:
*
save image bawah ni then upload ke blog anda
*
kemudian, nyatakan 7 perkara yang membuatkan anda gembira



Apa yang membuatkan saya gembira?

(1) Apabila menang award =)
(2) Apabila mama & ayah gembira
(3) Apabila Ami gembira
(4) Apabila kawan saya gembira
(5) Apabila saya gembira
(6) Apabila tiada masalah
(7) Apabila saya tidak 'tidak gembira'

Boringkan? Haha Yang penting aku gembira, ade mak kisah..

Time kasih Zura bagi award ni, errr..takde menang cash jugak ke?

Thursday, August 20, 2009

Mesti bagitau!

2 comments
BRANDED APPARELS
KNOCK OUT SALE

UP TO 90%

At Cineleisure
Concourse Level
From 20th Aug until 19th Sept 2009
10.30am - 09.30pm

Brands for less

Their new arrivals
Guess, Zara, Levis, MNG, GAP
O'neill, Billabong, CK, A|X, Quiksilver
Roxy, DKNY, Old Navy, FCUK, Fila

Tadi pergi tengok cite Dance Flick kat Cineleisure. Sangat la semangat sebab Wayan Brothers movie kan. Teringat masa aku tengok White Chick gelak tak ingat sorang-sorang dalam bilik sampai sekarang apabila mendengar lagu 'Making my way downtown Walking fast Faces pass and I'm homebound..' sambil menggelengkan kepala ala-ala mamat dalam cite tu. That was funny hahahahahahaha but Dance Flick is even so-not-funny. Tensyen gel!

Tapi ada minah kat sebelah gelak macam nak pengsan sampai rasa nak lempang pakai selipar okeh!

So berasa tensyen menuju ke parking sehinggalah 'Wah, warehouse sale!' Ini betul warehouse la dey.. ini letak harge beribu2 then claimed 97% off tapi harge 80-90 kan..
Cuma area dia tak la besar sangat so maybe option tidak begitu banyak tapi harga memang worth it.

Pergilah kawan2 manetau ade yang berkenan (menunaikan janji kat orang tu cakap nak bagitau kawan2), kalau dah datang dari jauh then takde pulak baju berkenan di hati then jangan pergi tengok Dance Flick pulak tau. Nanti anda merana!

Saturday, August 8, 2009

Macam mana ek..

3 comments
Tiba-tiba rasa risau. Tarikh dah makin dekat. Apekah? Click here.

Persiapan? Ok, alhamdulillah. Berjalan lancar. Melainkan ada beberapa pekara yang mungkin perlu mendapatkan persetujuan beberapa pihak lagi. Dan ini lah yang menyedarkan saya tentang satu perkara. Bersediakah saya untuk menjadi ahli keluarga baru kepada mereka?

Rasa sedih. Bukan sebab tak nak jadi ahli keluarga baru tapi mungkin tak nanti dah tak banyak masa untuk ahli keluarga sendiri. Bila Bang Ngah atau Bang Lang call ajak makan and I have to answer 'Ala.. tak dapat, aku kat rumah mother in law' Memang la nanti mungkin macam tu kan. Atau mama call tanya 'Kak Nor balik tak minggu ni?' and I have something else with his family that weekend. And ada masa tak dapat raya pertama dengan my own family. I know many people, it's now.. nothing. Diorang kata ala biasalah tu. I hope this is a well-known dilemma for anyone who's going to get married.

Risau. Aku ni dah la memang degil - bak kata Bang Ngah, ayah, Kak Teh, Bang Lang, Uda -owh adakah semua orang dalam keluarga saya telah tersenenarai? Mungkin sebab saya independent, so kurang untuk refer things to others. Cuma kadang-kadang ada la tersilap langkah - tula tak dengar cakap orang. Tapi it could be different, bila dah kahwin nanti. Mungkin perlu lebih banyak mendengar. His family kind of yang selalunya akan share opinion, decide things together while me.. Redah ajeee.

Risau bukan sebab antara kami ada yang tak baik. Tapi we are two different family with different background. Cara, preference berbeza. Unless la aku ini jenis ikut je. Hmm semua orang pun camtu kan. Raya tahun ni mungkin raya terakhir yang boleh raya sepenuhnya with my family - ikut mama n ayah jalan raya. Camane ek agak-agak rasanya bangun pagi raya di kampung lain? Bang Ngah atau Bang Lang kene call Hafiz pulak kalau nak suruh keluarkan kereta dari parking lot sebab kereta korang nak masuk. Maybe masa tu saya ada di kampung mertua. Huhu

I know that I'm going to miss my time with them..


Apalah jiwang pagi2.. ;p

Saturday, August 1, 2009

Stresssssseeeeeeddddd

7 comments
Masihkah anda ingat cerita tentang saya makan di sebuah kedai dengan memakai baju kurung, sangat ayu lantas bertemu seorang mak cik yang memakai baju kurung bercorak sama a.k.a sebijik? Tak ingat? Click here.

Biasa la tu kan memang ramai la beli kain sama macam kita unless la aku boleh upah orang design motif unik untuk baju aku saja. Limited. Oh, mungkin tidak!

So sekarang ni kiranya lebih berfikiran terbuka pasal baju sama dengan orang lain ni. Nak buat camane, itulah hakikat.

Semalam menghadiri majlis perkahwinan sepupu Ami, Nain di PJ Hilton. Konon la nak pergi ke hotel ni so aku pilih la baju yang paling grand yang aku ada. Berwarna merah lagi, menyerlah gitu. Memang itula baju yang dipakai untuk ke tempat2 yang dirasakan upper level sikit atau menghadiri majlis teman2 tersayang (untuk tahun ini).

Baju merah yang dimaksudkan:






Tapi semalam, segalanya hancur berkecai. Tengah menunggu orang di lobby, ramai la guest dah mula berjalan masuk ke dewan.. memang masa tu tengah usya baju orang la kan hehehe dan ternampakla seseorang memakai baju berwarna merah.




Ahhhh, sama corak dengan aku pulak!!!!!!





Waaaaaaaaa, mak cik lagi?????????????


Stress. Serius. Aku ingat aku dah pulih dari judge mental memakai baju yang same ni.

Ko bayangkan nyah, macamane la mak tak stress.. Kot la budak muda yang pakai, boleh tahan lagi la. Ini makcik nyah, makcik... Aku ni ha pakai baju je lace merah tu, kain pakai lain, kain batik. Makcik tu sepasang wane merah nyah...Lining pun merah.. Tudung pun merah.. Ah, mak tak sanggup nak tengok.. Sebaik fesyen baju lain, tp ko fikirlah nyah..kalau dah wane merah tu cepat la org perasan. Aku semalam puas la melarikan diri dari dia, jalan perlahan2 kalau dia kat depan. Makcik tu ape tau???

Tensi betul. Nak bangun dari tempat duduk pun malas. Karang bertembung pulak mane nak letak muka? Dalam baju mak cik tu? Aaaaaa benci!

Maybelline Simply Fabulous Contest

8 comments


Hah, ape cite???

I received a call from Joyce 8tv and wondered if I ever applied job at 8tv? Owh rupanya sebab ini contest la.. Dah lupa pun haritu ada submit entry online ;p
They have shortlisted 100 contestants over 1000+ entries, I'm one of the 100 going towards 10 finalist. Hell no! So terus lah malas nak pergi lagipun balik lewat from a wedding last nite. I slept until 10 while I should be at Sri Pentas at 9am. Forget it!
Until I received again a call from Joyce, so I went for the noon session. Ahhh benda yang paling tak suka dan menyebabkan aku malas nak pergi at the first place, Menunggu.
Eventually habis la jugak satu penyiksaan itu.

Am I in the running to be the 10 finalists? Muahahahaha.. Tak tahu lagi hehe

See her makeup to Simply Fabulous contest here.

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates