Wednesday, September 23, 2009

Syawal 1430H Journal..

5 comments
Hari raya tahun ini dimulakan dengan ...


Bukan yang itu, tapi yang ini ..

Ingatkan keluar lepas sahur boleh la avoid jem sekali jem jugak da.. Sepatutnya tak jem tapi patutla jem sbb ada accident.

Sementara tunggu berbuka melayan anak-anak buah main game. Sebaik Pak De bawak balik game, daripada mereka berlari2 satu rumah pastu susah nak control. Lebih baik diorang dok diam satu tempat melayan game

Sebaik? Sebaik ke hape.. bila orang suruh tutup game sebab nak tengok TV, diorang boleh pulak mengaplikasikan action dalam game secara live dekat aku! Patut la ayah tak nak belikan kitaorang game mase kecik dulu isk.. isk..

Malam Raya
Lepas buka puasa terus melayan anak-anak buah main bunga api pulak. Habis ko diorang balik mercun pop kat aku.


Raya Pertama
Lepas sembahyang raya, semua pergi kubur melawat kubur arwah mak and family yang lain. Pastu kitaorang lepak dekat umah kampung, ramai mak cik and causins balik tahun ni.

Acara #1: Bagi duit raya
Ini dah kira skipped acara bermaafan ni.. Tapi daripada tak tenang masa bersalam-salaman tu nanti, adalah lebih baik selesaikan dahulu 'hutang' kat budak2 kecik yang tak faham bahasa ni dulu

Kaunter CIMB: Pak Ngah
Mestilah yang tua kene mula dulu kan.. Ni sure 'lebat' ni.. huhu napela aku xboleh Q sekali


Kaunter Petronas: Mak Ngah
Yang ni pun missed huhuhu


Kaunter Syarikat swasta biase je.. : Cik Nor
Bukan main lagi korang serbu aku ye... Sebaik tahun ni aku prepare duit raya, manetau siap semua dah bukak kaunter masing2 kan. Sebab ni blog Cik Nor, gambaq kena lebih sikit naaa.. Hehe


Gelak besar nampak? Sukanya die bagi duit raya.. Memang gelak besar la, kantoi dengan Pak Man, sarung angpow lain-lain.. ada category.. Yelah anak buah je dah 8 orang, kang aku bagi sikit kat anak buah sendiri jap lagi pak diorang check.. 'Ko bagi 2 ringgit je, dulu aku bagi ko bape??' Hehe gurau jek. So lain la sikit amount nye untuk anak2 sepupu, anak2 pak cik kan..




Cium..jangan tak cium, Cik Nor banyak berjasa ni..


Ha ade pun gambar Abang (baju marron) Q nak amek duit raya, ade ke tadi before aku balik KL dia kate aku belum bagi duit raya. Cet! Trick lama bang.. Cik Nor dah tau hehe

Kaunter Hospital Besar Seremban: Pak De & Mak De
Sekali Uda siap bagi angpow kat mama n ayah la.. isk isk malu ni ;p


Wah.. Acu Rita pun bagi duit raya la.. Kene amek gamba letak kat muzium ni! =)


Ayah bagi Mama duit raya ke tu?? (tampar-tampar pipi ingatkan mimpi) Ish betul la memang ayah bagi duit raya tu hehe


Acara #2: Bersalam-salaman

Ampunkan dosa saye ye.. saye kawen ni jadi ke nak sponsor?




Acara #3: Bergambar

Bang Ngah & Family


Bang Lang & Family


Kak Teh & Family


Uda & Wife-y


Me & Fa- .. and only me!


Aku pun belum kawen lagi, ko lagi la confirm takde family kan! My youngest brother

boleh ko camwhoring dgn camera aku??!! Aku pun dah lama tak buat tau

Ni semua sepupu-sepapat.. Kalau masa kecik ambik gamba kat tangga la, tepi pagar la.. tepi pasu bunga la..


Kami masih single!!!! but not available


Anak-anak buah saya!


Pantang aku nak amek gamba budak kat depan tu pasti ada watak antagonis di belakang

Begitulah sambutan Hari Raya tahun ini. Jumlah kutipan duit raya RM0.00. Sekian, terima kasih.

Thursday, September 3, 2009

Spiderman at KLCC

5 comments

Is it a plane? Is it a bird? Is it Superman? No, it's Alain Robert...

Mesti semua pun dah tau cerita pasal Spiderman panjat Petronas Tower kan. Memang impressed masa dengar kat radio cite pasal mamat ni. Rasa macam terkilan pulak tak tau cite live dari ladang sedangkan saya bekerja di dalam ‘ladang’ itu juga! Budak2 office semua kecoh diorang ada kat bawah masa mamat tu tengah panjat. Aaaa apesal la aku lambat sangat, dah 2 hari baru tau pasal ni. Dan bermacam-macam cerita lagi yang cukup menyesakkan perasaan, kenapalah aku tak tau awal2 ni..




Tapi…




Inilah pengubat hati lara di kala duka…


Is it a plane? Is it a bird? Is it Superman? Is it Alain Robert? No, it’s Alain Robert and me hehehe

I was on my way to meet user at Tower 1 and met French Spiderman by chance, tengah hari tadi. To be honest xtau pun itulah gerangannya. Pelik jugak kenapa ada few guys kerumun makhluk berambut perang itu. Lantas, aku pun bertanya dalam hati ala-ala Kristen Dunst; ‘Who are you?’

Tiba-tiba terfikir, Spiderman kot. Bila jalan menghampiri crowd tu dengar la slang dia ala-ala Ferance gitu kan. Rasa tak nak lepaskan peluang terus ambil gambar time orang2 sibuk salam die. Sekali ada la sorang mamat berbadan besar, his friends I’d assumed ajak die chow, gambar pun tak sempat ambil. Takpelah..

Sekali mamat tu panggil aku daa..siap tolong ambilkan gambar. Terima kasih, abang besar! =)

Si abg besar

Mesti ko rasa bersalah sebab blocking masa aku amek gamba kan? Tau kau aku Kaklong KLCC hmmmphh..


Must see:

Spiderman minum Ribena - http://nikhafizul.blogspot.com/2009/09/nak-tengok-spiderman-panjat-klcc-tak.html

http://gayaruangkepelbagaian.wordpress.com/2007/03/22/the-french-spiderman-at-klcc/

http://jomss.blogspot.com/2009/09/video-alain-robert-spiderman-panjat.html

Buka Puasa @ Sime Darby Convention Centre

0 comments
Sesiapa yang ada plan berbuka kat SDCC, silakan.. Makananya memang sedap and banyak choices. Tambahan lagi gulai kawah pun ada. So, RM60++ tu memang berbaloi la. Space pun besar, sementara tunggu kawan2 datang tu banyak tempat boleh duduk and tunggu sambil ambil gambar macam mereka di bawah (diorang ni xbanyak space pun boleh ajer):


Di lobby sedang menanti..


Sempat lagi? Ish..ish..


Makan orang!!!


Wah kemain lagi amek gamba tak hingat dunia. Tak perasan ke cik abg kat sebelah dah tunggu lama?


Congratulation t0 mummy to-be!


Ambil gambar kat tangga ala-ala last day kat Kustem

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates