Friday, January 22, 2010

Balimoon Day 2


Live from Bali
Agenda hari ini.. Shopppiiing...(baca sambil gerakkan tangan macam cite White Chick) So kami ke Denpasar, kat sana ada Pasar Kumbar Sari. Pasar ni macam Pekan Rabu di Kedah, 1 floor untuk bahan2 makanan.. floor seterusnya untuk kain and macam2 lagi.


PERINGATAN:
Sekiranya anda berda di sekitar kawasan ini, pasti ada ‘gait’ maksudnya local people yang akan ikut dan konon2 nak suggest kedai yang bagus dan murah. Memang susah nak lari dari diorang ni and diorang akan ikut je, tensyen betul. Bila sampai kat kedai yang di suggest tu I don’t think harga nya murah. Lagi2 la gue tidak budget untuk shopping mbok… Bagi melepaskan diri kami beli la satu kain batik dengan harga IDR 1035000 = RM30. Disebabkan tensyen gile maka kami keluar dari pasar tu dan jalan2 di toko2 di luar pasar. Dan… harganya jauh lebih murah! Aaaaa..kain yang kami beli tu sebenarnya worth IDR35,000 = RM10 je okeh kat kedai2 lain!

$ &^%h)(*&&##!@ (konon2 menyumpah la ni)

Toko-toko yang kami kunjungi located at Jalan Sulawesi, Denpasar. Banyak kedai2 kain kat situ - kain batik, bahan kebaya Indonesia. Kalau nak cari busana muslim atau telekung boleh cari di kedai di Jalan Kalimantan. Telekung Bali memang cantik, coraknya seperti painting dan timbul.


Jadi, jangan terpedaya dengan gait itu! Rasanya kalo beli barang kedai dalam pasar tu macam beli kat Petaling Street, once u tanya harga memang dia paksa beli. Di kedai-kedai luar ok, in fact ada tanda harga dan still boleh bargain.
Berikut ialah barang-barang yang dibeli. Ahli keluarga, sila tersenyum sehingga telinga =)

*Contoh corak di Telekung Bali

'Till then.

0 comments on "Balimoon Day 2"

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates