Sunday, January 24, 2010

Balimoon Day 4


Unforgettable day! Hari ni kitaorg jalan-jalan a few places in Bali. Memang seronok..
Sewa kereta di sini biasanya 200-300 ribu rupiah sehari and harus sewa lebih dari sehari. Package yang kami ambil ni dari hotel, kereta dan supir (driver) sekali - IDR500 ribu.

Bersedia untuk berlepas..


Tempat pertama yang dituju, Barong and Kris Dance. This is cultural dance performance. Sebaik lah ade bg note, bagitau performance tu berkenaan ape.. kalau tidak mampus tak faham.



Seterusnya kami ke Art Shop Galuh. Kedai jual barang2 batik dengan harga yang murah..


Perut pun dah lapar, singgah makan nasi padang dulu


Sambung lagi jalan2.. Ke kawasan perusahaan emas di Celok. Dapat tengok camane diorang buat emas n perak.


Legi menarik tengok kawasan perusahaan Art. Dasyat sungguh mereka melukis.. Tapi harga mahal sedikit cuma lebih murah dari beli di kedai biasa


Ubud


Pasar Sukawati
Low-end market, mungkin tak banyak pilihan tapi harga confirm murah berbanding market lain.


Next kami ke Uluwatu. Ingat ni: ANDA PERLU PERGI KE SINI! Salah satu spot for sunset view. Bukan di tepi pantai tapi dari kawasan atas bukit which a temple located. Best G..





Dan... final destination.. every woman's dream untuk dipropose di sini...
Dinner by the beach sambil nonton sunset.. aaaaaa... di Pantai Jimbaran. Sepanjang-panjang pantai ni ialah restaurant.






Love.

5 comments on "Balimoon Day 4"

mahira oya on January 24, 2010 at 9:04 PM said...

great..ade performance lg..
nasi padang mane best..bleh lawan natrabu x..hehe..
suke negok gmbr yg ko x bape nmpk tu..nice..

Anonymous said...

Watch and read mohammed T-shirt art from Sweden at,
http://www.mohammedt-shirt.com

zente@eyka on January 25, 2010 at 1:25 AM said...

kamu makin tembam ya nyah,,,comey gituu,....

mahira oya on January 25, 2010 at 4:21 PM said...

ita..aku pon nk ckp tu gaks sbnrnya..
oops!!

thezaila on January 27, 2010 at 1:36 AM said...

aku pun nk cakap jugak *wink wink*

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates