Tuesday, January 19, 2010

Honeymoon @ Langkawi


Maka bersempena dengan kejayaan kami mengendalikan majlis perkahwinan kami, kami reward diri sendiri dengan pergi vacation ke langkawi selama 3 hari 2 malam. Jadinya celebrate New Year di sana jugak la - daripada tengok bunga api kat The Curve bersebelahan dengan mamat Nepal, so kami rate New Year celebration kami tahun ini 4 and half stars.

Rabu malam (30/11/09) kami bertolak dati KL. Perjalanan malam itu sangat lah ..... ZZZzzzzzzz - Serius tak sedar ape, I slept all the way to Kuala Kedah. What a great journey!

Pukul 9.30 dah bersedia nak naik feri


Ami dan surat khabar Hari Ini (today's date)

Konon2 la pakai sunglass boleh mengelakkan peminat berteriak dan meminta autograf.

Sampai je kat jeti Langkawi, terus cari kereta sewa. Tak payah risau, memang ramai je nanti tunggu and bagi pelbagai brochure - kereta/motor sewa, island hopping and mcm2 tourist package

*Abang baju hitam di belakang watak utama dalam cerita ini; sila berterima kasih saya sedang mempromosikan abang. Ye, abang ini boleh didapati di jeti Langkawi yang berdekatan.

Maka terus la kami menghala ke Pantai Chenang, kerana kami akan menetap di Best Resort. Bila sampai, bilik tak siap lagi so kami pun makan la dulu


Underwater world along Chenang Beach

On the first day, pi jalan-jalan kat Porto Malai - Awana. Disebabkan tak duduk di situ so amek gamba je la konon2 macam dok di situ

Owh ya, what did I said just now? Best Resort? Oh my mistake, we stayed in Awana Resort la..

Hari pertama lagi, menunggu sunset di tepian pantai. Tak tau nak buat ape maka kami melompat2 mengambil gamba..


Penat melompat, baring2 pulak..


Malamnya, sementara menunggu new year celebration kami pun makan kat kedai nama dia hmmm.. tak ingat la, maybe sebab kenyang sangat pastu. Tapi makanan die sedap G!




Dan terus ke pantai tunggu ape2 yang patut, bunga api ke ape ke.. Sebaik ade. Siap ade unggun api lagi. Bagus2

**Cet, internet slow nak upload gamba pun asyik error.


To be continued...

0 comments on "Honeymoon @ Langkawi"

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates