Wednesday, February 10, 2010

Hari itu..


A week before Balimoon, I already felt nausea, headaches which strike afternoon until at night. Nak perasan pregnant malu pulak kan, dah la bukan morning… Other than that I find myself making a few extra trips to the bathroom as well as allowing the foods making extra trip to my stomach! Asyik2 lapar.. Sekali lagi nak fikir yang konon-konon saya pregnant, malu.. sebab saya memang naga! And I still have around 2 weeks before my period due. So saya rileks.. tidak mengharap.. dan lupakan semua yg seperti pregnancy symptom itu.

Masa dalam flight to Bali, rasa nak makan sangat2 selalunya kedekut gila nak beli food dalam flight so we eaten earlier. Tapi still kami order makanan, hmm aku je yang makan sebenarnye bukan kami. That was when I told Ami, yang asyik lapar.. pening kepala n loya di waktu petang.. Ami replied ‘Jeng.. jeng.. jeng..’ Apekah wahai suami? Tak menjawab soalan. Cakapla ‘janganla mengharap.. belum tentu lagi bla bla.. Lagipun I tak confidence dengan performance I tempoh hari’ ;p

Hari ke-3 di Bali, my period is overdue. Tapi perut sangat sakit macam period pain. That time, dah fikir ni sure nak period. And honestly, I was quite upset. Belum rezeki….. Malam tu tido dengan kesakitan perut.

23rd Jan 2010

Hari ke-4 di Bali. I woke up very early in the morning. My period is not here yet. Was it good news? I never know so I decided to do the pregnancy test. Ami was still sleeping. Siap fikir if positive, nak simpan dalam box and wrap bagi hadiah kat ami for 1st month anniversary. Dramatic gile!

Maka masuklah si isteri ke dalam toilet… beberapa minit kemudian, si isteri berlari keluar mengejutkan suami sambil berkata ‘Bangun.. bangun.. Cuba tengok ni.. cuba tengok ni.. betul ke 2 line? Betul ke?’

Hancus program nak balut dalam kotak bagi hadiah hapekejadah.. sekali aku plak yang terkejut tengok result, rasa tak percaya and kene minta bantuan suami untuk verify.

It was positive =)



9 comments on "Hari itu.."

Tiha on February 10, 2010 at 1:28 AM said...

congrats!!

aeshly on February 10, 2010 at 7:37 AM said...

bebehhhh .. congrats .. sile jage diri dgn baik.

Anonymous said...

congratulations kak dayah!!

♥ EeiNz ♥ on February 10, 2010 at 6:02 PM said...

congrats !!! me 2. expecting parents jugak (again) hehehhe

dyra on February 10, 2010 at 9:10 PM said...

congratz beb!!!
hepy 4 u ;)

AzUraAa on February 11, 2010 at 5:20 AM said...

alahai babe.. sweetnye.. tetibe aku rase terharu... huhuhu.. congratz anyway..

zeti on February 11, 2010 at 4:21 PM said...

congrats dayah :)

y i en j r on February 12, 2010 at 12:40 AM said...

congratssss cayang!!!!

`BaHa` on February 14, 2010 at 3:59 AM said...

tenkiu friends! =)

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates