Thursday, February 25, 2010

Karya agung buat Aunty Emosi


Minor accident yang menyakitkan hati!
Dilanggar pulak mak cik bawak City
By law memang aku salah tapi ingatkan mak cik ada courtesy
Orang dah bagi signal alert la pandang kanan kiri
Dia tak nampak terus terlanggar car body
Tengah cari spot nak benti dia boleh hon and maki-maki
I said saya nak berhenti la ni bukan nak lari
Takkan nak main berhenti nak kene langgar lagi sekali?
Turun bawak beg LV sikit pun saya tak ketaq kaki
Beg Swan pun tak pa janji ori
Macam lah tak tau hang beli kat Uptown kan malam tadi?
Memang dah tau saya salah saya nak bayar la ni
Yang mak cik emosi suara meninggi and cakap Bodoh 2-3 kali
Siapakah mak cik nak hina diri ini?
Accident can happens to anybody
Tunggu je la kena kat batang hidung sendiri
Nasib baik anak mak cik lebih berbudi pekerti
Siap minta maaf on behalf of you, Aunty Emosi!
With him I can speak properly
But with you I rasa nak gaduh macam orang asli
Bukan aku kate tak nak bayar and nak pergi
Dia pulak terpekik macam orang kalah judi
Memang hangin satu badan ni!
Ah.. tensyen-tensyen ni memang not good for the baby
Tapi saya memang marah dengan ini Aunty
Tapi takpelah benda dah nak jadi
Bayar je la nak buat ape lagi
Duit dah melayang gaji pun belum dapat lagi!
Ingat nak enjoy long weekend, ikat perutlah nampak gayanya ni
‘Jangan jadi hero’ peringatan untuk diri sendiri

4 comments on "Karya agung buat Aunty Emosi"

thezaila on February 25, 2010 at 2:10 AM said...

dalam keadaan marah n sakit hati bleh lagi tulis posting siap rhyme2lagi (salah eja kot.. tp paham kan..)..

ko mmg gempak la..ada harapan anak jadi very the puitis..

`BaHa` on February 25, 2010 at 3:35 AM said...

aku harap gak mengenan kekreatifan ni kat dia.. untung2 jadi cam Aubrey Suwito haha ;p

mahira oya on February 27, 2010 at 9:31 AM said...

beb..aku kene gak eksiden..
kes lebih kurang..
tp tetap kene jd org yg bersalah..
lesap duit..serius sakit hati..
nangesss!!!

Nisya Harisy 71 on February 27, 2010 at 8:05 PM said...

Saba Dayah saba...
Memang menyakitkan hati when gaji x msuk agi but accident plak yg dpt.
Anyway, take care of urself and baby yeah...

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates