Saturday, April 24, 2010

Survey: Baby Bouncer, Secure Sleeper, Baby Bodysuits, Selipar ibu mengandung


Harini berjalan2 kat Curve & Ikano. Plan nak cari bouncer untuk my younger brother.. his wife tengah tunggu hari..

We went to Anakku, teringat dulu Kakteh pakai bouncer kain net from Anakku for my eldest nephew. Price range around RM80-90, it's now best buy item kat Anakku so harga RM59.90
Kalau bauncer yang cantik-cantik and ada tempat gantung toy tu, mahal lagi.. paling murah pun rm169.90 (Anakku) kalau brand lain maka harge pun lagi mahal tapi lagi cantik and menarik tapi.. Ingat masa depan! huhu...

We don't buy Anakku bauncer yet then jalan2 dulu to Mom's Care, sampai je kat entrance I saw sale on baby bodysuits - RM12 for 2!!! Terus stuck kat situ, sebaik Ami proceed with the mission - cari bouncer ;p
Maka memborong untuk bakal2 mummy

*Selagi stock masih ade
Store : Mom's Care

And we found bouncer yang menepati citarasa and poket.. Well, tak dapat amek gamba and resit tak tau letak mane so lupa brand ape.. Tapi rupa nya lebih kurang macam ni la..

Color : Light Blue & Orange, ada gambar Boy and Girl.. It's suitable for both.
Price : RM99 (Best buy item)
Store : Mom's Care

Sesuai for newborn until 3-4 years and ada tempat gantung toy.. Yeayyy.. bouncer idaman! Apesal ko yang semangat? Kata di atas nak bagi adik? Hmm.. BAGI pakai dulu pastu saya pakai pulak hik hik.. Sharing is loving! I thought of buying two, sekali ni last piece daaa.. and dah habis jugak kat outlet nearby yang lain. Sigh.

Semalam jumpa mende ni masa teman my besties shopping for her baby - Close and Secure Sleeper made by The first year.

-Bagi mengelakkan kepala baby kena siku padahal dia dah buat muka comel gile masa tido
-Other option selain letak tilam baby kat parent's bed during nite time
-Foldable senang dibawa ke mana-mana
-Ada Nightlight kat bahagian kepala in case baby ikut color skin bapak ;p
-it also helps limit baby's movements in your bed in case baby tido lasak macam mak die
We plan to buy this =) Available kat banyak store - parkson, mom's care, mother care etc

Suggestion on selipar nak pakai masa mengandung ni? Tumit dah start sakit2.. hmmm

Additional info:
1) Anakku will be on sale in May, keep updated.
2) Crocs on sale at Ikano Power Centre on 30th April.
3) Spend at least RM200 at Mom's Care, you'll entitle for Membership card (free for life) and get 5% discount on white tag items.

2 comments on "Survey: Baby Bouncer, Secure Sleeper, Baby Bodysuits, Selipar ibu mengandung"

mahira oya on April 25, 2010 at 3:08 AM said...

amboi shopping barang baby nmpk..
this year ramai cucu tok Bahar..

`BaHa` on April 25, 2010 at 8:13 AM said...

hehe start survey2.. kumpul2 duit (atau bile orang tanye nak hadiah ape, dah tau la nak mintak ape huahuahuahua) ;p

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates