Thursday, February 25, 2010

Karya agung buat Aunty Emosi

4 comments
Minor accident yang menyakitkan hati!
Dilanggar pulak mak cik bawak City
By law memang aku salah tapi ingatkan mak cik ada courtesy
Orang dah bagi signal alert la pandang kanan kiri
Dia tak nampak terus terlanggar car body
Tengah cari spot nak benti dia boleh hon and maki-maki
I said saya nak berhenti la ni bukan nak lari
Takkan nak main berhenti nak kene langgar lagi sekali?
Turun bawak beg LV sikit pun saya tak ketaq kaki
Beg Swan pun tak pa janji ori
Macam lah tak tau hang beli kat Uptown kan malam tadi?
Memang dah tau saya salah saya nak bayar la ni
Yang mak cik emosi suara meninggi and cakap Bodoh 2-3 kali
Siapakah mak cik nak hina diri ini?
Accident can happens to anybody
Tunggu je la kena kat batang hidung sendiri
Nasib baik anak mak cik lebih berbudi pekerti
Siap minta maaf on behalf of you, Aunty Emosi!
With him I can speak properly
But with you I rasa nak gaduh macam orang asli
Bukan aku kate tak nak bayar and nak pergi
Dia pulak terpekik macam orang kalah judi
Memang hangin satu badan ni!
Ah.. tensyen-tensyen ni memang not good for the baby
Tapi saya memang marah dengan ini Aunty
Tapi takpelah benda dah nak jadi
Bayar je la nak buat ape lagi
Duit dah melayang gaji pun belum dapat lagi!
Ingat nak enjoy long weekend, ikat perutlah nampak gayanya ni
‘Jangan jadi hero’ peringatan untuk diri sendiri

Thursday, February 11, 2010

Saw the heart

7 comments
Hari Rabu lepas ada appointment dengan Dr Idris di TTDI.Second appointment, harini nak tengok heartbeat. Ami and I was so excited to come that day. Tapi lunch time Ami bagitau dia kena pergi KLIA, ada kerja. But still can make it before 6 to the clinic.

Malangnya sampai pukul 4.30 Ami ada kat KLIA lagi. So I went back home by cab and dah dekat pukul 5.30 no update from Ami so I terus la pergi klinik. His handphone running out of battery, we can't communicate.

6.15pm, tak nampak lagi bayang Ami. I pulak tengah tunggu turn and sampai la Dr panggil so I went in alone. Tengok heartbeat baby dekat screen.. Well, i have no words to describe. There's our baby, but Ami wasn't there. Sian Ami.

Keluar je dari bilik Dr, Ami tak sampai lagi. Nurse asked me to take urine test. Once I went off from toilet, Ami was sitting there at the bench. Ade la dalam 10 minit lambat.. aaa sian dia. If i knew, I kasi patient lain masuk dulu. His handphone turned off masa nak call I cakap on the way balik so I can budget.

Once I stepped in the car, his phone ada kat carpet bawah seat passenger. Alahai.. sedih tengok. Ami bukan suka mengamuk, tapi kalo dia betul2 marah we can tell how much he s upset about something. We have another appointment next 3 weeks. Hope his works can compromise.

Well, it's going to be 2 months now. Everything is double, nauseas.. headaches.. vomit.. fatigue.. selera!!

Yup, can't wait to see you again small little foetus.

Wednesday, February 10, 2010

Hari itu..

9 comments

A week before Balimoon, I already felt nausea, headaches which strike afternoon until at night. Nak perasan pregnant malu pulak kan, dah la bukan morning… Other than that I find myself making a few extra trips to the bathroom as well as allowing the foods making extra trip to my stomach! Asyik2 lapar.. Sekali lagi nak fikir yang konon-konon saya pregnant, malu.. sebab saya memang naga! And I still have around 2 weeks before my period due. So saya rileks.. tidak mengharap.. dan lupakan semua yg seperti pregnancy symptom itu.

Masa dalam flight to Bali, rasa nak makan sangat2 selalunya kedekut gila nak beli food dalam flight so we eaten earlier. Tapi still kami order makanan, hmm aku je yang makan sebenarnye bukan kami. That was when I told Ami, yang asyik lapar.. pening kepala n loya di waktu petang.. Ami replied ‘Jeng.. jeng.. jeng..’ Apekah wahai suami? Tak menjawab soalan. Cakapla ‘janganla mengharap.. belum tentu lagi bla bla.. Lagipun I tak confidence dengan performance I tempoh hari’ ;p

Hari ke-3 di Bali, my period is overdue. Tapi perut sangat sakit macam period pain. That time, dah fikir ni sure nak period. And honestly, I was quite upset. Belum rezeki….. Malam tu tido dengan kesakitan perut.

23rd Jan 2010

Hari ke-4 di Bali. I woke up very early in the morning. My period is not here yet. Was it good news? I never know so I decided to do the pregnancy test. Ami was still sleeping. Siap fikir if positive, nak simpan dalam box and wrap bagi hadiah kat ami for 1st month anniversary. Dramatic gile!

Maka masuklah si isteri ke dalam toilet… beberapa minit kemudian, si isteri berlari keluar mengejutkan suami sambil berkata ‘Bangun.. bangun.. Cuba tengok ni.. cuba tengok ni.. betul ke 2 line? Betul ke?’

Hancus program nak balut dalam kotak bagi hadiah hapekejadah.. sekali aku plak yang terkejut tengok result, rasa tak percaya and kene minta bantuan suami untuk verify.

It was positive =)



Monday, February 8, 2010

No longer Balimoon...

1 comments
..it's now more exciting
....is an incredible experience

It is a
rollercoaster trip of emotional and physical change.


Before you were conceived I wanted you.
Before you were born I loved you.
Before you were here an hour I would die for you.
This is the miracle of life.



Maureen Hawkins

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates