Saturday, March 28, 2009

Enuff!

0 comments
Ok L.O.V.E pun dah.. B.I.R.T.H.D.A.Y pun dah sudah. Sekarang masa untuk kembali ke alam nyata.
STUDY!
This is the final semester. In fact April is the final month in this semester! Ada apa-apa justification lagi anda perlukan untuk belajar sersungguh-sungguh?
Ok, kalau takde mari kite pergi buat kerja sekolah..

Thursday, March 26, 2009

Another Birthday Present

6 comments
Yesterday Aesha called and asking when is my birthday. Pastu biasalah kan kalau orang tanya birthday mestilah kita malu-malu kan so antara jawapan kita adalah:

‘ish takdelah.. lambat lagi’
‘nak bagi hadiah ke? Tak yah lah susah-susah’
‘sikit lagi birthday aku, sempat lagi kalau nak beli hadiah’
‘kenapa tak google??!!’

Apesal la tak jawab terus? Tak baik tau. Tau tak apa akibat pada orang yang bertanya? Sila teruskan membaca.

Aesha dengan baik hatinya mengoffer tiket wayang yang dimenangi dari FlyFM. Aaaa..baiknya hati awak!! Susah-susah je menangkan untuk birthday girl =) So Aesha pun sent me sms:

‘Nyah. 26th taw. Jgn lupe. Happy birthday in advance. Mwah2.’

;p Tak baik tau aku ni tipu kawan+saudara sendiri! Sha, aku lupa la bagitau ko aku tipu, birthday aku dah lepas sebenarnya (hmm tak baca blog ke hikhik). Aku tak sempat cakap ko dah letak tepon. Tapi kalau nak bagi hadiah anytime valid! Sooooooo, Thank You Aesha!
Okeh, kepada 2 orang lagi yang bukan birthday dia tu tapi dapat jugak tiket tu.. Cakap terima kasih kat Aesha cepat!!!!!

4 tickets to watch Confessions of a Shopaholic tonite!!

Monday, March 23, 2009

Ma suprised birthday party at Bubba Gump

3 comments
Powered by:
Ami


Million thanks to the bestest friends:


p/s:Siap korang time birthday ko nnt. Show no mercy!!
p/s 2: owh i saw someone smiling ear to ear back there.. hihi

Birthday Presents:


Song by Bubba Gump & Shrimp Co Crew:

Sunday, March 22, 2009

25 Tahun

6 comments
4 tahun
Aku dah ada adik masa tu. Mungkin sebab ada adik, aku rasa aku dah besar. Dan ada seorang sepupu yang muda setahun, Murni. Masa tu Murni tak pandai jalan lagi. Aku suka main dekat tangga, main nyanyi-nyanyi - konon-konon atas stage huhu. Mungkin aku nyanyi sedap sangat, Murni merangkak ke arah tangga maybe nak jadi audience. Dengan yakinnya, aku pun dukung la dia sebab tempat audience kat bawah kan, tangga tu stage so tu tempat aku. Dah sah-sah la aku besar 2-3 inci je dari dia, dukung tak berapa saat terus terjatuh kat tangga. Melalak la dia. Cik Anne (mama Murni) yang tengah menyapu kat atas terus menjerit 'Anak akuuuu...!!!' Adrenalin dirembeskan - terus aku berlari sekuat hati sampai ke 3-4 buah rumah selang dari rumah aku. Sampai rumah Tok Kahar - diorang anak beranak tengah lepak-lepak dekat pangkin - nak lari kan serba salah pulak, so aku stop la and main dengan anak cucu dia. Tak berani nak balik rumah. Petang sikit, mak datang cari - pastu aku tak ingat apa berlaku huhu mungkin kah kena dera? ;p
5 tahun
Haritu hari Ahad, mak pergi Pekan Ahad (pasar minggu). Mak tak dapat nak bawak so mak tanya kalau nak pesan apa-apa. Aku pesan pop corn. Sebagai kanak-kanak harusla aku bermain pelbagai jenis permainan - samada berbahaya atau tidak. Sayangnya aku kecil sangat nak tau permainan tu selamat untuk dimain ke tak, jadi aku pun bermain panjat-panjat penghadang kat tangga rumah kampung. Akibatnya, terjatuh.. gaya rama-rama menjunam. Nah, ambik ko kepala terhantuk kat batu tempat letak pasu bunga. Dan akibat kepada abang-abang dan kakak yang tak nak menjaga adik yang masih kecil - kena marah dengan Pak Su + Emak. Akibat lagi untuk aku, tak dapat makan popcorn isk isk. Mulut cramp kot masa tu, takleh nak mengunyah.
6 tahun
Tahun ke-2 sekolah tadika. Pagi-pagi cikgu sekolah jemput kat rumah, ada lagi 3-4 orang yang tadika sama-sama masatu. Masatu ada sorang budak kampung, aku panggil dia Anje. Sebaya. Dia kawan masa kecil, sangat baik. Aku yang jahat hehe suka cubit dia sebab nak dok tepi tingkap masa dalam kereta cikgu. Padahal dia la kena dok tepi sebab rumah dia dulu. Hmm.. ape daa.
Sorry, friend!
12 tahun
Tahun penuh cabaran!
Aku ingat lagi macam mana mak mula-mula sakit. Masatu bulan puasa, pukul 2 pagi mak kejutkan minta teman pergi rumah jiran nak mintak ubat batuk sikit, mak macam sesak nafas and asyik batuk-batuk. Pukul 4 pagi sakit mak tak kurang. Mak minta telefonkan ayah, minta ayah balik. Masatu ayah kerja di Genting. Pukul 7 pagi ayah sampai. Bawak mak pergi hospital, mak ingat dia akan kena tahan wad, dr cuma detect darah tinggi and cakap takde apa-apa. Berbulan mak sakit, until dr cakap mak sakit buah pinggang. Mak asyik keluar masuk hospital. Sehingga July,1996. Tuhan lagi sayang mak. It was 3 bulan sebelum UPSR dan beberapa bulan lagi sebelum Kakteh sit for STPM. Yang lagi sedih, 2 minggu lagi family kami nak buat kenduri - Kakteh bertunang, aku nak khatam Quran, uda berkhatan. Yup, majlis diteruskan tanpa mak. Tapi mak dah siap kemas rumah, dah keluarkan pinggan. Rupa-rupanya untuk kenduri tahlil mak dulu. Al-fatihah.
13 tahun
Ayah bertemu jodoh baru. Masatu punya la tak setuju. Tapi takde daya nak halang pun. Banyak berselisih faham dengan ayah dalam 4-5 tahun selepas mak meninggal. Tapi sekarang terbukti, apa yang ayah pilih tu memang terbaik untuk dia. Kalau tak, sapa la nak jaga sakit pening ayah. Anak-anak dah tak tinggal sebumbung. Mama, sangat baik. Tak treat anak-anak macam anak tiri. Kenduri kahwin uda, kenduri tunang aku - dia la yang sibuk itu ini. And Hafiz, masa mak meninggal he was just 7. Mama dah macam mak kandung. Adik beradik lain pun maybe tak dapat bagi kasih sayang pada dia like Mama did.
16 tahun
Terpaksa meninggalkan tempat yang paling best - macam ada lagi satu family kat sini - Tunku Kurshiah School. Kawan-kawan yang jadi tempat mengadu. Yang share susah-senang. Yang sanggup kongsi nasi sepinggan. Bestnya masa ni. And it was really hard to step out from this place, really..
19 tahun
Berhijrah ke tempat orang. Masa ni la betul-betul kene berdikari. Kalau dulu tak cukup duit je, minta ayah masukkan lagi. Masa ni malu nak minta lebih-lebih. Sambil belajar, buat kerja part-time - cikgu tuisyen la, kerja kat kedai Levi's la. And masa ni perlu force diri untuk increase maturity. Dah takde sapa nak suruh belajar, bangun pagi. I have to obey my own rule. Supaya tak regret di kemudian hari. And...... hehe i found my soul mate at this age. Heh, yeke? Masatu boleh la orang ejek-ejek. I remember I said something like to this to my friends, kalau aku nak ada BF baik aku cari yang boleh jadi suami terus. Hah, poyo! yelah 19 years old girl cakap camtu, yakin kau dik! haha but we are about to see. Amin!
22 tahun
I got a job! Right after the final semester ends. Hmm memang berbeza la dari dunia dalam kampus dengan the real world. Ni baru betul transformasi akan berlaku. But it such a sweet journey when you know what is real out there - though the fact is -- it s bitter!
25 tahun
Hmm apa yang akan berlaku ek? Maybe tahun depan baru sambung tulis k *wink*wink*

Saturday, March 21, 2009

My best friend's Engagement

4 comments
Wah, Zura dah tunang! Tahniah.. Dulu sama-sama mengharungi dunia percintaan yang penuh pancaroba ;p aku mengadu kat dia, dia mengadu kat aku - fasal perangai lelaki yang kadang-kadang 'lampi' (lambat pick-up)
Ok takpe, sekarang dah ok kan.. kan.. hehe kalau diorang slow jugak kadang-kadang tu, terima je lah hehe -- ni kalau Ami baca ni kang kecik hati plak =)


Tahniah, Zura!!!! I'm happy for you..
p/s:Best wishes to Aesha too! All the best for us!

Monday, March 16, 2009

Uda's Wedding

2 comments
Adik saya dah kawen!!! Tak sangka.. Saya pun tak kawen lagi ;p
Kami pun beza setahun je, so tak la rasa macam 'tak laku' cuma belum rezeki =)
Ah, ingat masa kecik2 dulu slalu gaduh, main, gaduh lagi - campak pensel box dalam longkang, tarik tudung, geli kaki sampai nak terbuang air kecil (sungguh sopan ayat aku) Sekarang?
Dah jadi laki orang dah. Semoga sentiasa dirahmati and bahagia berpanjangan.

Akad Nikah
14/03/09, Tumpat


The couple of honor



We are happy for Pak De!

Bersanding
15/03/09, Tumpat



My brother,
Two such as you with such a master speed cannot be parted nor be swept away from one another once you are agreed that life is only life forevermore together wing to wing and oar to oar

Birthday Ami

0 comments
13 March 2009

Happy Birthday to Ami!!!!!

Surprise birthday party Ami at Laundry Bar


Thanks to Fadly, Jazy and Aizat. Can't make it without you guys!

Happy Belated Birthday to Syud
*Dah dekat sebulan baru berkesempatan nak belanje Syud, sekali jalan dengan Ami sekali.. recession kan


Thanks to Oya sebab sama-sama belanja!

Monday, March 9, 2009

An annoying old lady

2 comments
I'm on medical leave today - got fever since last few days plus diarrhea since early morning.

I just got back from seeing the doctor and I felt so 'healthy' not exactly after taken any medicine BUT after I met this one old annoying lady! She made me feel so energetic to write about her rather than lay in my bed!

I was waiting for my turn to see the doctor and a-40++ years old lady and her sick daughter walking in and saying 'Nama dia Natasha.. cek card dia ... ...' and she sat at the last row bench. I can feel something 'not-OK' with this lady. 5 minutes past, she looked restless, mumbling then she stepped to the front counter 'Dik, tengok kalau ada keta nak keluar keta akak Mercedes biru' All the nurses just nodded their heads. And me? senyum kambing la apa lagi, patut ada gaya 'poyo' drive mercedes ropenye - Na, it s ok if u dont mention your car brand anyway

After a minute, she spoke to the nurses from her seat so the whole clinic can listen to her 'Dik kalau boleh bagi dia masuk dulu la, dia sakit sangat ni. Tadi saya dah call kan' Wow, besar lesen mak cik?! I just looked at her - in case she didn't notice there are two patients earlier than her sick daughter. Nurse2 semua buat muka x puas hati. Next, the nurse called another name but definitely not her daughter name. Dia memekak lagi 'Dik cakap dengan Dr panggil dia la, bla bla bla'
You turned me on baby!!
'Aunty, harap consider la ada orang datang lagi awal in fact semua yang datang memang sakit' And she replied
'Kalau camtu takpelah, kalau boleh masuk dulu ok, kalau xboleh takpelah macam u cakap kalau boleh consider bla bla bla' -Ah, that's a good point but the consider-thingy -- It was my point kan? kan? kan?
Pastu dia membebel ape ntah, thing is if she ask politely a nice people like me will absolutely more than willing to let her daughter in first. But she didn't ask a favour but give an order!
Tengah dia membebel, my name has been called. Aku masuk-masuk je Dr menggeleng2 kepala 'Is not that we do not allow her daughter to go in but must follow turn' Ha betul sangat la tu.
Bila aku keluar je tengok aunty tu dah bla. Nurse semua senyum kambing je atas perilaku wanita yang mungkin kaya tu dia ingat she can buy people time with her money?
Pesanan penaja:
1.Aunty, anak aunty tu memang la sakit.. tapi she's lucky ada seorang yang sihat bawa pergi klinik.
2.Kami ni ha siap pergi sendiri je aunty dah la jalan kaki bukan naik mercedes.
3.Kalau betul2 kaya; panggil Dr datang umah la buat apa susah nak dtg klinik ni, kene Q lagi pulak

Friday, March 6, 2009

Saya bukan Jessica Alba!

8 comments
Jumaat
06/03/09 -macamla kat blog ni takde tarikh posting bila

harini saya pergi kerja -iyelah takkan nak MC kan

saya pakai baju kurung -hari jumaat la konon, padahal nak save baju kemeja yang nak kene hantar iron kat dobi

on the way balik, saya pegi makan kat Idaman -la.. biasela. itupun nak tulis ke

sebelah meja saya, ada satu family sedang menjamu selera -mmg kat situ ramai family makan, pun biase jugak...

saya tertarik dengan baju makcik yang dok kat meja tu ngan anak-anak dia -mane? tak nampak la


ala yang ni, cam sweet je baju die -hmm biase je. apesal tibe2 nak puji? dah la anak lelaki dia dah kawen, cucu lelaki dia plak kecik lagi. lagi-lagi ami kat depan, ape citerrr???

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
memang la bukan sebab ape2 aku pandang baju dia cuma sebab baju mak cik tu sama macam baju aku sedang pakai ahhhhhhh...

patutla Kakteh selalu kata taste aku mcm org tua....
hmm tapi maybe jugak taste makcik tu mcm orang muda!

Kenapalah saya bukan Jessica Alba, kalau tak boleh beli baju yang design khas untuk aku je. -kenapa Jessica Alba?
Ish menyemak je tulisan kecik merah ni. Sukati mak la, dia artis pujaan mak ok!
-ekeleh marah pulak dah la dalam gamba muka macam kene time warp hikhik

Good Samaritan

0 comments
Ingat tak masa KL hujan lebat baru2 ni? Ala masa korang nak balik ke damansara dari KL ambil masa 3 jam tu? Haa yang tu la..
Jem Gell!
Mesti ramai menyumpah, men*tut*, men*tut* time driving kan. Ada yang potong Q la, himpit kereta orang la.. Memang la traffic masa tu was very bad, iye saya percaya.. keluar je dari opis petang tu aku menyaksikan satu fenomena yang biasa di KL tapi biasanya tak la macam tu punya horor.. ahhhh

Depan KLCC


Tapi ada yang lebih menarik; tengok apa yang orang berdiri kat tengah jalan tu buat.. err bukan dia nak lintas jalan. In fact dia sedang mengawal lalu lintas masa tu. Aik tak pakai baju putih pun, ha memang la.. tula namanya good samaritan. Cayalah bro!

*Kredit untuk mamat ni

Tengah syok aku nak amek gambar, rupanya ada jugak orang lain yang perasan kebaikan abang biru ni.. Tapi sebab aku tengah amek gambarkah menyebabkan mamat yang lalu tu tanya aku 'tu orang Petronas ke?' &8$##&% 'Dik... mungkin jugak dia keje di Public bank depan ni.. tak pun kat Avenue K belah nun ataupun kat BSN takpun opis dia kat Balai Polis Travers tapi petang ni dia shift kat sini. Boleh?' -jawab dalam hati jek!

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates