Wednesday, August 28, 2013

Our Aidilfitri 2013


Haaaaaacccchhhoooo! Serius berhabuk ;p

Niat nak post entry sudah sekian lama terpendam, namun masa dan kerajinan tidak mengizinkan.

Foremost, kami nak mengucapkan..


Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir batin.


Seronok kami beraya berempat, especially Amir dah makin besar, makin banyak akal, it so much fun and stressful at the same time nak melayan karenah dia. Amir kan ada stranger anxiety, bukan main susah nak salam orang walhal 'salam' itu adalah elemen yg amat penting di bulan yg mulia ni ;p kalau last year, dia tak nak salam sampai meraung-raung, this year kena convince him kalau salam dapat angpow, menjadi! Fuh lega. Yang lagi best Amir suka pakau baju melayu, atau in his term 'baju hari raya'. Sehari suntuk berbaju melayu bersampin pun tak apa, bila mommy suruh tukar baju, dia kata 'haa tengok tu, semua orang pakai baju hari raya'





Ironman berjiwa melayu.

Tahun ni, giliran beraya di rumah mertua. Untungnya raya kali ni, kami tidak perlu travel jauh dan cuti pulak panjang, maka sempatlah beraya dengan kedua-dua belah pihak keluarga.


Kenapa Amir takde? Sebab sekarang dia dah boleh diharap jadi cameraman.

With in laws..

They are bestfriend masa main game atau masa mandi, enemy masa nak tidur atau baru bangun tidur hahaha

Heroes.


Hari raya pertama mainly stay at home aje, raya ke-2 barulah berjalan le rumah relatives Ami.


Sebelum meneruskan perjalanan untuk beraya sempat singgah Aeon Big, kasi Amir main motor, mood swing bila bangun pagi tu maybe sebab penat sangat




Now, lets go jalan-jalan!



Belum pun sempat sampai rumah yg pertama, masing-masing tertido, penat yg masih berbaki hasil bermain sepanjang hari dgn cousins semalam.



So dapatlah mommy and baba bermadu asmara kejap ;p



At Pak Ndak's, we bumped into Shah Rukh Khan..




Funny la baba ni.. ;p

Next, kami beraya di rumah biras I. Kids suka sbb ada taman siap ada fish hehe



and iPad of course.. Huhu

Budak berdua ni kejap baik, kejap bergaduh.

Dah selesai beraya dengan family Ami, kami pulang ke Kuala Pilah pula..

Tok Janggut here we come!



Sampai je di Kuala Pilah terus kami berjalan raya.


Amir bukan main seronok main dengan cousins belah mommy je ada 13 orang. Nak ajak tidur pun susah leka dek main.

The next day, 3rd Syawal kami sambut birthday Amir yang ke-3 and birthday Athirah.


Takkan la mommy lupa cerita nak bersalinkan Amir hehehe



Alang-alang pulang ke Kuala Pilah, kami pulang ke kampung mommy.


Ziarah kubur arwah mak dan beraya di rumah saudara-mara di sini.

Amir sibuk tengok animal. Seronok duduk kampung!



Selesai beraya di kampung, kami pulang ke realiti huhu Baba dah start kerja on monday tapi mommy cuti lagi.

Maka, hari isnin tu kami pergi beraya bertiga ke rumah Barr and Baasit.





Bila anak-anak sibuk main, emak2 pula ...


The next day dah bermula kerja mcm biasa tapi raya kan sebulan, banyaklah agenda jalan raya, open house etc. every weekend mmg tak lekat di rumah ;p



Potluck open house at Lin's


Melawat family Yusuf, anak-anak dan isteri arwah Banglang.




Hadir ke majlis rumah terbuka my bestie.




Office's Raya celebration


Fuh, itu sahajalah dapat dikongsikan bersama, yg dapat dititip buat bacaan masa hadapan.

Bersyukur dapat kami beraya berempat especially dengan budak berdua ni..


And Ami.. I dont think i get my duit raya yet ;p


3 comments on "Our Aidilfitri 2013"

Wan Afzan on August 28, 2013 at 8:54 PM said...

hensem ok amir berbaju hari raya!

aThidEaN on August 28, 2013 at 9:05 PM said...

selamat hari raya :)
comenya amir. 3 hari tu pakai bj melayu.
umar is so chubby. gerammmmmm sgt
n u look so fab dgn tudung mcm tu...

Allene on August 29, 2013 at 1:00 AM said...

wah.. seronok raya berempat kan...
rambut amir sangat mhal. untie pinjam leh?
best la opis u ada buat mkn2. kat block A ni, habuk tarak... sedih... ;(

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates