Sunday, October 13, 2013

Our new crib: Pindah Part 1


Last weekend dah start pindah barang. Basically floor atas dah ready sepenuhnya, maka barang-barang yang tak berapa nak pakai kat rumah sekarang, kami pindahkan dulu.. contohnya katil Amir. Ini pun kami hire sekali dengan service buka-pasang katil dan lori.

Alang-alang dah ada lori, kami angkut sekali semua barang yang dah siap pack. Hampir 50% barang dah selamat pindah.



Amir room is ready!!



Our guest room.


At the same day, I panggil tukang langsir pasang terus langsir. Now baru nampak rupa sebuah rumah.. Heuheuheu




Orang kitchen cabinet pun dah selesai tugasannya memasang top for my play area. Wee.. Happy!







Living Hall




Dining Hall




Thanks to my adik, Hafiz and Ita who had helped us a lot!! Angkat barang, lap tingkap, mop lantai and banyak lagi. Allah sahaja lah membalas jasa kalian.




I was so excited to show Amir his new room. So, hari Ahad we brought kiddos to our new crib. I can't wait to see Amir's reaction, he can be a drama-queen at times Hahaha

Dan ye! Masa nak naik, baru je sampai kat tangga, he saw the room has been set up and he was like.. "Haaa..." buka mulut besar-besar, mata bulat sambil senyum. Terus melompat atas katil "New bed Amir.. New bed Amir... "


Now he has more space to play ;) Umar pun share the excitement, selalu tak nampak sangat dia sibuk nak merangkak, yesterday bukan main lagi dia merangkak nak ambil macam-macam toy. And he started to stand! Yeeehaaa..





Amir's working table.


That's it. Sekarang tengah consider kalau diri sendiri dah ready nak pindah this coming weekend hehe.. Much earlier than expected date. Memang excited, cuma fikir am I ready nak drive pergi kerja dengan budak dua orang ni.. Selama ni hantar Amir one floor up aje. Hah, you can do it Mommy! ;p




3 comments on "Our new crib: Pindah Part 1"

Allene on October 16, 2013 at 2:08 AM said...

bilik amir sangat cntik...

Nur on October 16, 2013 at 6:12 PM said...

thanks Allene! he likes the room so much hehe

Wa-Wa on October 22, 2013 at 5:40 PM said...

uwaa...nak ade rumah sendiri gak.....nway congrats baha...sgt cantik...t'pegun i....

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates