Monday, November 22, 2010

Petua melebatkan rambut bayi


Minta maap le kalau anda click pada entry kali ini dengan menyangkakan saya ada petua itu tapi sebenarnya tidak ada. Huhu. Saya yang sebenarnya nak mintak petua ni..


Alahai Amir, mengenan William Shakespear kah?

Rambut En Amir sudahlah jarang2, yang bahagian atas tu pulak tak panjang2. Apa petua nak lebatkan rambut Amir ni?

5 comments on "Petua melebatkan rambut bayi"

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ on November 22, 2010 at 6:08 PM said...

nieza pon nk tau jugak.. ;)

Ayul on November 22, 2010 at 6:26 PM said...

hye dayah..dah cukur ke rambut baby? ummi i ckp cukur rambut yg he's born with to get rambut yg lebih lebat n cantik. then lumur baby oil kat kepala dia. ada gak petua suruh giling daun asin, daun delima and daun bunga melur, then campurkan dgn bedak sejuk n air, pastu lumur kt kepala baby. tp daun2 ni kat bandar mane nak cari kan hehehe.

deena awanis on November 22, 2010 at 8:48 PM said...

sapu baby oil..cam penah dengar..rafique memang born with rambut lebat..so, x penah cari pasal ni..good luck babe!!

blossom on November 26, 2010 at 12:09 AM said...

Cukur rambut baby..heheh.....pastu rajin2 sapu minyak jhonson...dulu haziq pun cam rambut amir la...pasty dia gugur sendiri, bila cukur...alhamdulillah lebat...sebb rambut lama rambut dlm perut kan...heheheh

`BaHa` on November 26, 2010 at 12:12 AM said...

ye eh kak linda? weee ade harapan nak rambut lebat.. hehe

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates