Monday, November 28, 2011

Critter Land


Critter Land is a multi-level, state-of-the-art kid's jungle gym featuring a multitude of specially designed interactive equipment for children. Located at Heritage Village, opposite The Mines.

What do they have?

The Lava Dome - where kids can erupt a volcano of sponge balls --> Masa kitaorg pergi, Out of Service. Gaya macam dah lama je out of service.
Slippery Slides - 3-storey slides made for racing, 3 at a time
Sponge Drop - flying fox and rope swings

Rate
RM15 per entry on weekday
RM22 per entry on Public Holiday / School Holiday
Adult FREE.

Basically, memang enjoy la pergi ke play gym ni. Especially kids, toddler macam Amir mungkin tak pandai nak appreciate kesemua permainan. Tapi ada jugak yang tak best pasal tempat ni:

1) Staff yang kurang friendly
Last two weeks, kami bertiga dah sampai ke sini. My SIL yang informed about this place. Bila tengok dari luar, permainan memang banyak dan tempat besar. Tapi memikirkan rate yang sedikit mahal, entah berapa lama je Amir tahan main kat dalam tu, so kitaorg cancel masuk. Before leaving, bertanya soalan kepada 2-3 staff yang ada kat kaunter. Sorang je berusaha jawab itu pun mcm tak nak layan, yang lain sibuk tengok komputer - Facebook lah apa lagi. Dengan bukak lagu dekat handphone nya. Maka confirm lah kami malas nak masuk.

2) Toilet adalah kotor.
Tapi this place claimed to be so hygiene, siap kene pakai stocking kalau nak masuk kat play gym area. Tapi bila I masuk toilet, dengan kotornya.. Tisu penuh dalam toilet bowl. Tisu kat tempat tisu yang kosong. And again, staff nya sibuk 'iron' rambut dalam toilet, bukak lagu kuat2. Serious, this place is out of my list.

But overall, memang enjoy. Mungkin sebab pergi ramai-ramai. Plus tak ramai orang lain so tempat itu kami yang punya.


Ceritanya, my eldest sis in law bersungguh ajak pergi. Especially, her son, Adam memang suka datang sini. Well, walaupun agak frust masa pergi ke Critter Land ni minggu lepas, we just take it as family time.



All in one 'bus'! Time ni je masing-masing dah start excited


We were lucky enough, the place was not crowded. Memang tak ramai orang compare to our first visit. At least, kanak-kanak kecil yang bertiga tu boleh enjoy themselves.



Rupa-rupanya, sebab tak ramai orang.. kanak-kanak besar pun boleh enjoy themselves!








Trampolines. Fuh, seronok betul kami semua melompat-lompat atas bendalah ni.

Amir tak berapa kisah sangat permainan lain Kecuali BALL. 

Ada tempat untuk berehat..



Dan tempat untuk berparty.

Dan puas main, kami berjalan-jalan dekat lake..
Auuumm!


Fun-filled evening!


Amir punya energy sampai ke malam, lepas main dia tak tidur langsung. Emak dia yang pancit sebab melompat-lompat, terbongkok-bongkok kejo Amir.

1 comments on "Critter Land"

ayza ukashah... on November 29, 2011 at 5:50 PM said...

haha...gud boy amir..mari memancitkan mommy lagi...mase scholl dolu mommy naughty tau...so kalo amir naughty skarang mommy tau dah amir ikut perangai sape...hahaha

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates