Sunday, November 20, 2011

A Little Person Part II


Lepas je mommy record development Amir di entry yang lepas, last week.. Bertambah-tambah pulak lagi karenah Amir. Memaksa mommy menulis entry Part II ini.. *wink*

Keesokkan harinya mommy dapati Amir dah pandai


korek hidung..


Selain itu, Amir tau cotton bud itu untuk mengorek telinga, juga Amir tau cara nak pakai deodorant dekat underarm. Semua hasil tunjuk ajar baba.

Amir makin banyak membebel.. "bhutha.. bhuta.. bhutha.. bubu.. " Only God knows what..

Amir dah tau cakap 'tak nak' dan memang langsung tak nak, tak boleh kompromi.

Sekarang Amir sepak bola bukan main kuat lagi, berdentam-dentum kene dinding and barang-barang rumah.

Dah pandai tiup recorder, walaupun kadang-kadang terdengar suara dia keluar sekali. Nafas aje la keluarkan..



Dan, kalau dibiarkan macam ni....


Terasa aman masa mommy and baba candle-light dinner...

Amir makin enjoy copycat orang.. sampaikan bila baba borak2 dengan kawan, Amir siap ikut gaya kawan baba lagi.. Aiyo. 

Kalau berdiri tu bukan main eksyen lagi..



Dan yang paling menghiburkan hati mommy ialah...



Berjaya berjalan-jalan keliling bilik, dari dapur masuk ke bilik..


This is what we called Walking! Jyeah!!

7 comments on "A Little Person Part II"

AdamSofiya :) on November 20, 2011 at 11:47 PM said...

tgk muke amir berjalan pon sgt eksaited..lagikan mama ngan baba die..hihi!

aThidEaN on November 21, 2011 at 12:00 AM said...

bijak nya siap imitate org pakai deodorant.

well, congrats boy on ur success!

fiszah_pjo on November 21, 2011 at 12:40 AM said...

dah besar ank mommy!..dah bjang benar die kan..cepatnye masa berlalu

ayza ukashah... on November 21, 2011 at 3:08 AM said...

little cute amir =)

Zach's Momma on November 21, 2011 at 3:33 AM said...

Hurray to Amir!! :D

Nur on November 21, 2011 at 5:05 PM said...

fuh, hampir 15 bulan baru dpt tengok amir terkedek2 jalan ;p

tapi bak kata zach's momma, ada statistik boy sedikit malas nak jalan. i rasa sgt True. bile time dia malas..duh mengharap org pegang sbb tu lebih stabil and dia blh bergerak laju. haish macam2. lepas ni ape lagi lah dia buat ek..

[ Hanie ] on November 23, 2011 at 1:34 AM said...

halalal amir, dah laju berjln eyh. hannah belom lagi! isk2, tak saba nye mak nye ni :P

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates