Sunday, September 2, 2012

Hari Raya La La La La - Aidilfitri 2012


Tahun ni giliran beraya di kampung mommy.. Weeehuuu!

Balik ke kampung sehari sebelum raya, maka sempatlah berbuka puasa ramai-ramai. Mujur adik beradik ramai, banyaklah lauk kami sempat masak. Masing-masing masak resepi masing-masing. But of course lah ketua chef, my sister. Jadinya, sekali sekala I curi tulang tengok hindustan pun takdak orang perasan hi hi hi

Pagi raya, macam biasa lepas balik solat sunat Aidilfitri, kita bermaaf-maafan.. dan bagi duit raya. Tapi Amir belum pandai excited nak ambil ang pow, yang dihendaknya ialah coins! Ayoo..



haish.. kono polok nampak.. entah2 ayah taruk 200 ringgit dlm poket ko kot?

Youngest brother - Hafiz, Ayah, Mama and Uda


Photobucket

My eldest brother - Bang Ngah


Photobucket

My one and only sister - Kakteh and family


Photobucket

My one and only husband and my one and only son (for now) - Ami and Amir


Photobucket

My adik tapi badan beso lagi dari abang yang tua - Uda


Photobucket

Tok Janggut dan 8 orang cucunya - lagi 3 di Shah Alam, lagi sorang menangis tak mau ambil gambar iaitu Amir. Tok Janggut is expecting another 3 cucus. We hope you like it! ;p




Duit raya timeeeee!

Photobucket

Haishhh GM pun sibuk hantaq anak collect duit raya... hehehehe


Photobucket

Menangis tak nak salam and collect duit raya.. Apedaaaaa..

Selesai acara di rumah Tok Janggut, kami ke Sri Menanti, rumah kampung arwah mak.. Tempat mommy Amir membesar.


Photobucket

Kat tangga ni dulu lah tempat mommy main nyanyi-nyanyi.


Then, kami ke kubur menziarahi yang telah tiada. Macam dalam iklan Bernas tu.. :(


Photobucket

Pusara arwah Mak...


Al-Fatihah uwan...

Al-Fatihah.


Dan selepas itu, bermulalah jalan raya..


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

My cousins and I

Dan 3 buah rumah beraya then I teringat belum salam raya and minta maaf dengan Ami.. Huhuhu


Tapi minta maaf boleh aje kat mana-mana.. :)


Sob.. sob.. lepas ni i buat lagi ye.. sob

"Sob.. sob.. lepas ni I buat lagi ye.. sob"


Photobucket

Much love.


Ha sibuk mak apak dia ambil gambar.... anak mana???



Photobucket

Ada ni ha.... ;p


So takde lah berjalan raya sakan. Sebab adik beradik kita je dah ramai, dok rumah masak je keje.. Malamnya spend time main bunga api.



Photobucket


Photobucket

Photobucket


bapak yang lebih ni....

Photobucket


That was my Raya :) Next entry raya rumah in laws pulak.. which I don't know when next entry will be posted. Huwahhh!

2 comments on "Hari Raya La La La La - Aidilfitri 2012"

[DnaZz] on September 2, 2012 at 8:51 AM said...

can really see ur tummy now, knowing someone is growing well inside :)))
selamat hari raya, dear

ayza ukashah... on September 2, 2012 at 6:19 PM said...

selamat hari raya amir, mama amir n ayah amir and adik amir to be

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates