Tuesday, December 10, 2013

First time at school - Amir Hidayat Syah



Finally, Amir dah ke school yang 'takde mommy'.

Risaukan anak yg manja ni tak dpt biasakan diri di school nanti, tak berapa friendly dan kurang sosial, mommy hantar Amir ke playgroup.

He enjoyed school and learning time so much! Tapi bila cakap nanti pergi school sendiri, dia sibuk cakap nak mommy ada.

Memandangkan next year dah nak masuk 4 tahun, mommy rasa it's time for him to go to school. So mommy pun enroll Amir ke school walaupun masih Disember, supaya Amir dapat biasakan diri. Lagipun sekarang aktiviti di school masih free and easy.

Hari pertama nak ke school, mommy and baba siap cuti macam nak hantar ke asrama. Amir sangat excited, furthermore geng dia ada, Affan.

Bila sampai school teacher ajak masuk classroom while parents tunggu luar kelas. Bila dengar suara diorang tengah enjoy kelas, kami pun senyap2 keluar dari school.

Hampir 12 tghhari kami datang semula, Amir tengah syok buat artwork dengan teacher.


Excited Amir nampak mommy and showed his puppet. Senang hati mommy tengok Amir tak nangis ....


Rupanya ....

Bila class break at 10am, Amir keluar class and tengok mommy takde, Amir pun jerit 'Mommy!' Lol

Teacher pujuk dia kata Amir good boy. Amir jawab 'Amir tak good boy' sambil menangis.

Cerita version Amir pulak "Tadi masa Amir keluar, Amir kejut (terkejut) tengok mommy takde" sambil senyum kambing. Amir tak banyak confess pasal dia nangis, which is good, mesti dia tau yang itu is unnecessary.

Aduhai, tp oklah dia masih boleh dipujuk. Cuak jugak kalau esoknya dia tak nak ke school.


Tapi esoknya Amir masih nak ke school. Especially bila dia teringat aktiviti kat school. He kept telling us pasal school.

2nd day ...


Happy!

Tapi masa nak naik tangga dia sempat cakap "Amir nak mommy ada" Alololo

Since dia dah tau yang mommy akan tinggalkan dia, jadi dia sentiasa berjaga2 dan duduk rapat dengan mommy.

Mommy tunggu kat luar kelas, dia pun sibuk ikut. Sebab I tak nak dia miss apa yang tengah belajar, mommy pun ikut Amir masuk kelas.


Bila mommy teman dia dalam classroom, dia enjoy buat coloring


Siannye. Tapi nak buat camana. So finally mommy keluar juga masa dia nangis2 and cikgu terpaksa dukung.

Amir nangis and cakap 'Amir nak mommy.. Amir nak mommy, Amir small lagi'

Cepat2 mommy turun dan masuk kereta. Tapi nak start enjin kereta berat je rasa. Haish, mcm drama. Tapi inilah akibatnya bila hati tak berapa nak kering.

Terus ke office, sort out kerja, sempatlah setelkan satu kerja yang urgent dan pukul 11 dah bergegas nak ke school amir semula. Jauh lebih awal dari waktu yang sepatutnya sbb risaukan Amir.

Masa mommy sampai, dengar suara Amir tengah main calling2. 'Hello siapa tu? Mommy ke? Mommy kat mana?'

Alahai, touching.


Tak lama lepas tu Amir keluar and surprised mommy dah ada. Yeayy!

Hug mommy and sambung main dengan friends.



Amir, amir .. Mommy loves u so much.

3 comments on "First time at school - Amir Hidayat Syah"

Zach's Momma on December 11, 2013 at 4:15 AM said...

heheh amir dah big boy la :)

Puan Jiha on December 17, 2013 at 1:30 PM said...

bestnye Amir dah nak masuk sekolah ye...Aqeef 4yo ni homeschool ayah die kata....then 5yo baru la hantar

huhuhu ibu kene rajin ni

aThidEaN on January 3, 2014 at 12:29 AM said...

i yg x ready lg nak hantar ilyaas pegi school....
ni hati lagi x kering ni

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates