Tuesday, September 7, 2010

37 week : Full-term and Hari Raya


I should not feel anything else other than grateful - I've got what is officially considered a full-term baby. Alhamdulillah.

Walaupun ada 3 minggu lagi before due-date, tapi tidak bermakna saya berasa sangat selesa kerana ada kemungkinan my little superstar wants to make appearance sociably early! Meskipun Hospital Tuanku Ampuan Najihah, Kuala Pilah terletak sekangkang kera sahaja dari rumah parents tapi kalau boleh saya nak deliver di UKMSC with my gynae. Prof Hashim will be around during Raya, whether or not I can make it to UKMSC from Kuala Pilah - mari menjungkit bahu.

Last checkup, baby head is engaged. But no dilation yet. Huhu sakit dah banyak kali, sikit pun tak dilate lagi - worried. Though Prof Hashim cakap sempat lagi raya, I know he's far from sure bets when it comes to pinpointing the actual start of labor.

Since 8 months, memang ada difficulty nak tidur. Bukan sebab sakit pinggang tapi frequent urination plus perut mengeras plus pelvic cramp plus menstrual-like pain. But I’ve heard that pregnancy insomnia is Mother Nature’s way to prepare you for the sleepless nights ahead. Terima sajalah.. Ah, u can't imagine macamane terkangkang dan terbongkok nya saya berjalan ke toilet nak menyelesaikan 'urusan kecil' itu. 'Urusan besar' pun not very easy though these days. Selalu rasa nak membuang tapi alahai tidak lagi selancar dulu.

I really hope to see u soon, sonny - as soon as second from now. Tapi hari raya ni awak duduk kat dalam kejap eh.. bila dah habis raya, cepat2 'open' the highway ;)



Selamat Hari Raya, everyone!

9 comments on "37 week : Full-term and Hari Raya"

Puan nadxoxo on September 7, 2010 at 11:19 PM said...

Selamat Hari Raya juga BaHa, semoga selamat & dipermudahkan semuanya ya! Harap2 sempat beraya lah kan? Baby jangan keluar dulu k? Hihi

`BaHa` on September 7, 2010 at 11:21 PM said...

Yes, Puan nadxoxo.. harap2 baby bersabar tp lepas raya sila la cpt2 keluar. emak nye tidak sabar hehe.. Enjoy raya!

[ Hanie ] on September 7, 2010 at 11:58 PM said...

hee samelah kite baha..nak baby keluar cepat, tp nak raya dulu huhu. bole? :D slamat hari raya to u too :) smoga slamat lah kite dua2 yer..menghitung hari :)
kampung u tak jauh, i yg seram sejuk neh hhu terberanak dekat highway :D

deena awanis on September 8, 2010 at 12:03 AM said...

sama2 menunggu laa kita..harap baby sabar makan lemang and rendang dulu..then, keluar laa bila2 masa pun, i redha..=)

`BaHa` on September 8, 2010 at 2:13 AM said...

deena n hanie, jgn kite buat drama di pagi raya sudah.. waterbag pecah ke kan hehe

Selamat Hari Raye!

Miss N on September 8, 2010 at 5:57 AM said...

hahaha..semoga sempat raya ek Baha..
Pesan awal2 kt baby..huhu

selamat hari raya~!

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ on September 8, 2010 at 6:39 AM said...

Selamat Menyambut Hari Lebaran...
baby duk dlm pewot tu diam2 eh.. jgn nakal2... tggu sampai pas raye br kuar main2 tau... hehehe (◠‿◠)

Ainul on September 8, 2010 at 7:24 AM said...

selamat hari raya baha..selamat beraya sakan sebelum baby kuar.Baby tggu mama awak pulun mkn lemang & rendang dl ye :)

Cery on September 8, 2010 at 9:16 AM said...

wahh..gambar perut mak buyung..cantikkk..i like..kene simpan buat kenangan

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates