Wednesday, September 15, 2010

Antara mimpi dan jaga..


Rasa tak percaya. Si kecil sudah pun berada di hadapan mata. Macam mimpi...

Nyatanya saya kini seorang ibu..




Rasa tak percaya. Abang saya sudah lagi tiada. Macam mimpi...

Nyatanya dia tiada jua di dalam jaga.

Al-Fatihah buat Zuraidee Bahar yang pulang ke rahmatullah sehari selepas saya melahirkan ahli baru dalam keluarga.


Dia paling selalu saya jumpa.. lunch, dinner, buka puasa. Common SMS 'Ko kat mane? Jom lepak'
Dia selalu ajak makan, setiap kali pun suggest tempat baru. Dia akan cakap 'Nanti ko tulis dalam blog'
Dia selalu akan propose for family gathering. Dia akan tugaskan saya 'Ko bagitau semua orang, update kat facebook and call'
Dia masih muda, memang ajal tak mengenal usia.
Dia sihat ketika melawat saya di hospital malam sebelumnya, memang ajal takkan kita tahu bila datang menjemput.

Dari ungkapan doa 'moga dipanjangkan umur' saya titipkan doa agar arwah Bang Lang dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang beriman.

Buat anak-anak arwah; Yusuf, Zul dan Kasih.. Cik Nor akan selalu jumpa, bawak jalan-jalan, celebrate birthday, bawak balik kampung Tok Janggut sama macam papa masih ada.

Buat isteri arwah; Kak Ben.. u are the strongest women I ever met. You really are! You're such a loyal and great wife that a husband can't ask for more. But if you need a shoulder to cry on, I will always be there. Fact is, all of us.. are still your family and always be.

8 comments on "Antara mimpi dan jaga.."

Puan nadxoxo on September 15, 2010 at 8:35 PM said...

Takziah, semoga family redha dengan pemergian arwah. Semoga roh arwah ditempatkan bersama orang2 mukmin. Amin.

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ on September 16, 2010 at 12:28 AM said...

al-fatihah buat arwah... smoga arwah ditemptkn di kalangan org2 yg beriman... AMIN

Nurul Farhana Abdul Wahab on September 16, 2010 at 2:11 AM said...

pertama skali, takziah atas pemergian abang awk..setiap yang pergi Allah pasti akan menggantikan dengan sesuatu yang 'baru'..suami sy juga kehilangan ayah dia masa sy mengandung 8 bulan..x sempat arwah nak tgk cucu dia..

kedua, tahniah atas kelahiran baby awk! baby boy kan? comel! at least maknye sempat gak beraya..sy ni plak org beraya, sy berpantang..dugaan betul..

♥ EeiNz ♥ on September 16, 2010 at 7:53 PM said...

al- fatihah buat bang lang. smoga ditempatkan di kalangan org2 beriman. amin ~

deena awanis on September 16, 2010 at 11:58 PM said...

innalillah..selalu orang kata setiap satu kelahiran, akan ada satu kematian..tp mesti konflik perasaan bila kedua2nya berlaku pada masa serentak..

semoga tabah mengharunginya..

zente@eyka on September 17, 2010 at 1:31 AM said...

Al-fatihah buat arwah.semoga arwah ditempatkan di kalangan org yg beriman.amin.

Fatihah Jamil on September 19, 2010 at 6:46 AM said...

Al fatihah for your late brother and congratulation on your new born baby! :)

Shu Shinju on October 6, 2010 at 11:38 PM said...

takziah..moga rohnya dicucuri rahmat.....al-fatihah..

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates