Sunday, December 19, 2010

Anniversary Treat For Mrs Lady Wife


Roses are one of the most romantic gifts a man can buy for a woman. But this time, si isteri tak mahu roses. Nanti cepat layu ;p



A trip to a wonderful place may remain in memory forever. And whenever I want to revisit those memories, I'll just shut my eyes and I'm there once again... [eceh]




Kami tidak ke mana pun.. ke Cameron Highlands jek. It was a short getaway but we had such a great vacation here (good on pocket too!).




This was Amir's first long journey.Penat jugek emaknye melayan supaya Amir tak boring dok dalam car seat. Dah habis idea nak buat lawak ape nak bagi Amir sengeh2 daripada dia merengek.



Penat dah mommy buat lawak ni Amir, awat hang tak tidoq lagi?




Tak tido jugak?? Lets Mommy show you how to camwhoring.

Peliklah mak aku ni..



Finally peeps!!




This picture reminds me to one of my entry, ada attached gambar hiasan dari google

Dengar cerita, cameron tu sejuk.. Mommy lupa ke saye ni takut sejuk?

Yup, gambar yang ini.. hihi



We stopped at Lata Iskandar. Nak stretch kan tangan kaki bagai.. sambil menghirup udara segar.









Amir, smile... Smile.. Smile.. Pls smile.. Amir.. smile...




Ok, tak nak senyum takpe. Mari kita sambung perjalanan...




We eventually arrived at Cameron Highland. Safe and sound.


Sejuk betul weather kat sane, maybe sebab hujan.. Sampai je dalam bilik terus membuat operasi 'membalut Amir'.


Mula-mula pakaikan baju lengan panjang yang tebal.....


Masih sejuk. Selimutkan pulak badan.



Masih sejuk. Siap terbersin. Terus balut 1 badan dengan blanket.




Telinga and kepala pulak sejuk.... adehhh.. Mungkin ini membantu:






Are you ready? Lets pose..





And of course a family photo..












Bila hujan dah stopped then baru kami keluar jalan2.


Jalan-jalan cari makan.. walaupun hujan, tetap mak pose...












Pastu ke Healthy Strawberry Farm at Jalan Persekutuan

























Then, we went to Pasar Malam at Brinchang. Not bad, we really enjoyed our time there.






Bang, gi Cameron ke Cameroon??





























Sejuk G!! Kesian Amir.. sebaik ada jual sweater untuk baby kat kedai2 tu. Terus sarung!

















Erkk.. I'm Robocop.















Battery Robocop dah flat. Terus lelap.........







Lepas daripada Pasar Malam, kami bergerak balik ke hotel. Sementelah Amir dah tidur, emak dan ayah melepak dekat balkoni. Teringat masa kami berdua pergi Bali.. huhu



Sekarang Amir dah kat luar perut, haruslah sacrifice masa nak bercanda berdua.







The next day... Lepas breakfast kami terus bertolak balik. On our way turun dari Cameron, kami singgah sebentar kat ladang tea pulak..




Amir sudah tensyen.. Muahahaha


Ok, ok.. last one ..

Dey kici, pandnag camera la...


Tak sabar nak jalan2 lagi di lain hari! ;)


Thanks, Ami!

3 comments on "Anniversary Treat For Mrs Lady Wife"

dyra on December 19, 2010 at 11:26 PM said...

aunty rara nak pinjam sweater merah amir! hehe~

`BaHa` on December 19, 2010 at 11:40 PM said...

mestilah boleh.. meh la dtg rumah amek hahahaha

[ Hanie ] on December 27, 2010 at 10:54 PM said...

heee comels!
dulu sblom bersalin, teringin sgt nak pegi cameron lagi..
ni dah bertiga, tgk pulak gambar u, rase teringin balik hehehe. so cute la anak teruna u baha...

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates