Tuesday, May 29, 2012

The Weekenders & MWW Photoshoot


Last weekend was quiet hectic. Hari sabtu kami ke Bentong, majlis pertunangan sepupu.

Setelah sekian lama tidak me'makeup'kan pengantin / semi-pengantin, pada majlis pertunangan ni.. Munira request untuk saya makeupkan dia. Kecil tapak tangan, nyiru ditadahkan.


Cousin's engagement http://instagr.am/p/LE1lmRwPAq/


Makeup artist - baha ;p http://instagr.am/p/LE118KwPAw/

Alhamdulillah, she likes the makeup.


Hari Ahad pula, sebelah pagi kami ke Shah Alam untuk ambil cake. Alang-alang sampai sana, dapatlah jumpa dengan family my late brother.


Anyone looking for model? http://instagr.am/p/LHwB_WQPH0/


Photobucket

Photobucket


Could not ever imagine if I have to handle my kids all alone without Ami...  :(


Photobucket

Semoga Allah lanjutkan usia kami. 



Next, kami ke birthday Wafiy di Putrajaya


Photobucket

Geram je Amir tengok car tu kan..


Photobucket

Syakir, jangan ikut peel Amir tu sangat okey.


Photobucket



HAPPY FAMILY


Photobucket



Photobucket

Happy Birthday to Yien, Mizi and Wafiy.




Malaysian Women's Weekly Photoshoot


So seminggu lepas, MWW called untuk photoshoot. Ingatkan dah sudah yang haritu. I did informed them yang saya dah berhijab, kalau rasa tak berapa sesuai.. I don't mind to be excluded. Eceh.
Sekali dia kata tak apa, sambung rasa teruja.

Since baru je bertudung kan, kita pakai tudung ekspress aja. So untuk photoshoot ni, konon nak cari tudung different sikit. But I don't have much idea. Last minute pergi Shah Alam, nak tengok-tengok tudung kat Radiusite. Tapi macam tak kena je aku pakai, model dia pakai cantik aje huhu

So cuba mencari di Sugarscraf. Adalah satu menarik perhatian, tapi jenis tudung Syria. Pengalaman beli tudung Syria, kat kedai rasa macam okey ditambah lagi dengan salesgirl nya kata 'eh cantik' 'sesuai je awak pakai' (cess), bila dah beli.. and pakai... rasa macam... huhu kenapa muka ko bulat.


Malam sebelum photoshoot siap google cara memakai anak tudung syria. Rupanya kena potong, pakai sampai ke kening. Kan, mana mak nak tau..


Tapi bila esoknya... still rasa macam.. hemm.. mungkin saya tak sesuai pakai syria huhu. Tapi okey lah, itu jugak lah rupanya kan.. :) Ingatkan kalau pakai syria, terus rupa macam Yatt  ;p


Photobucket


Photobucket


Takpelah, pelan-pelan kayuh.. Sooner or later, berjaya lah kot identify tudung macam mana yang sesuai.

Sementara, kita pakai tudung awning ja dulu ;)


Photobucket

7 comments on "The Weekenders & MWW Photoshoot"

AdamSofiya :) on May 29, 2012 at 9:12 PM said...

Hehe, cun jerk pakai tudung syria tuh.. Kalu muke comei pakai ape pon cantik.. Hehe.

aThidEaN on May 29, 2012 at 9:45 PM said...

cantik Nur. first time nampak gambar mula2 td cr mana Nur. nampak Nur bertudung, manis sgt. Alhamdulillah =)

Nur, boleh cube tgk tudung kat Tuds&Scarffes , cantik2 kat sini n xmahal sgt.

Kat PopScarf pon ok..

Nur on May 29, 2012 at 10:40 PM said...

saff: maybe belum biasa lagi kan, rasa cam pelik hehe tudung awning tu mcm tudung sekolah dulu2 ja ;p


athidean: will check the links!! thanks :)

Ainul on May 30, 2012 at 7:59 PM said...

patut la rasa mcm familiar tp nama lain.hehee..awak sgt cantik berhijab.tahniah nur :)

azian abdullah on May 31, 2012 at 12:22 AM said...

ingatkan salah masuk blog tadi... cantiknya berimej baru. congratulation :)

[DnaZz] on June 3, 2012 at 7:23 PM said...

beb, i wish to comment earlier but sorry dear asek terlupa jer.

alhamdulillah & tahniah!hehe macam ejr tak penah tgk u bertudung kan?tapi seriusly, ni betul2 cantik. lepas ni boleh jadi model muslimah pulak:)))

*nak berhijrah bukan senang-salute*

Fiez Kejora on June 3, 2012 at 9:19 PM said...

tahniah...tekejut gak bke blog ni..ingatkan ade event pape ke berhijab rupenye dh berhijrah...so cute...alhamdulillah

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates