Tuesday, May 14, 2013

3 months old Payong!



Payong = Umar Hidayat Syah


Pejam celik pejam celik dah 3 bulan si Umar ni. Pejam celik pejam celik dah 3 bulan mommy tak kurus lagi nih!



Bak kata baba dia, Umar ni ada calming effect. He himself enjoy mandikan Umar, rileks aja.. Agak2 air tu sejuk sangat nnt barula dia berbunyi sikit.

Terjaga waktu malam pun not a big issue for mommy, Umar mmg dah ada jadual dia sendiri. Pukul 12, 3-4 then 5-6 am. Pukul 7 dia jaga, mommy or selalunya baba akan mandi kan dia before we leave for work n tinggalkan Umar di nursery. Mandikan anak ni kalau boleh I tak mau we all skip, it's bonding time. Mujur Umar tak banyak bunyi kalau mandi pagi, kalau abang dia... Memang lambat le baba ke office. Nak tgk tv la.. Lepas habis cerita kat tv la.. Tgk youtube la.. Nanti dulu la, amir penat cannot walk..

Since 2 and half months, Umar dah pandai senyum bila di agah. Now every morning bila bangun dia mmg good mood habis. Orang ajak dia pergi mandi je, tersengih2 dia. Lepas siap mandi, for sure akan tidur. Duduk dalam car seat ke nursery pun Umar senyap aja. Alahai.... Sedih rasa nak tinggalkan kat nursery. But Alhamdulillah, Umar is in good hands kat nursery. Kawan-kawan pun ramai.






Amir still dengan babysitter. Otw balik kerja i ambil Umar then Amir. Selalunya bila masuk rumah je Amir akan cari Umar, "Umar look Amir ada ni..." I really really love seeing this. I want my children close to each other, talk as much as they want and share things. I percaya yg macamana we treat Amir, macam tu jugaklah Amir akan treat Umar. And I want Amir to love his little brother as much as I love them both. Kerana ini lah yang kami ada - baba, mommy, amir and umar.


Look, Amir loves u so much. Nanti Umar sayang Amir macam tu jugak ye..


P/s: jangan ketawakan sleeping bag umar color pink. I bought it from Ikea, entah kenapa ada yang color hijau, design lebih kurang - harganya 89. Tapi yang pink ni 49 je. So.... Cost-efficiency!!

Ceritanya I terfikir nak belikan Umar sleeping bag sbb dia selalunya macam sejuk je malam-malam. Ada masa ada bunyi phlegm di saluran nafas ke mulut. So semalam first time pakai sleeping bag, kalau selimut tu akan bergerak kan, mommy yang terkejut terjaga pukul 4 pagi, kenapa lah Umar tak kejutkan mommy? Rupanya lena betul Umar tidur :) alhamdulillah hope payong mommy tak sejuk-sejuk lagi ye.






3 comments on "3 months old Payong!"

Allene on May 15, 2013 at 8:30 PM said...

cute and tembam nya umar.... =)

mama ila on May 19, 2013 at 11:25 PM said...

comel nye..senyummmmm jer dia.. =)

wardah @ fie shah on May 19, 2013 at 11:41 PM said...

comel sgt Umar & Amir :)

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates