Friday, May 24, 2013

Skin Story - Felinna Vitamin C (PMCVC)


Asyik cerita pasal anak-anak je kan.. Memandangkan anak-anak dah tidur jom girl's talk pasal our skin tehehehe

The main reason I'm writing this entry sbb nak share my experience pasal skincare / supplement for skin. Usia pun nak menjangkau 3 series baru lah mak melatah tgk kedutan, garisan halus, eyebag dan benda-benda yg seangkatan dengannya. 

Dulu mmg ada masalah kulit, mainly acnes - i went through one year dgn masalah acne yg stress gile! I use Kiehl's, pimple reduced tp ada scar n pipi merah2. So i used foundation a lot daily heuheuheu Lepas bersalinkan Amir, masalah acne hampir tiada tapi I rasa kulit kusam. Badan gemok, muka tembam n kusam - apa lagi yg mak ada?? ;p Ok, so i beranikan invest guna cleanser SKII. It works for my skin. Ada improvements. So sampai sekarang masih guna, dah hampir 3 tahun. Ada perception kata mahal, tapi actually boleh tahan 7-8 bulan. sebab kita tau mahal so pakai sikit2 ja kasi tahan lama ;p for me, ever since i use this cleanser tak pernah ada pimple lagi. But have u experienced or felt.. Rasa mcm kulit dah immune, so after years tak nampak pun kulit i jadi mcm kulit Fauziah Latiff?? Hehe tapi mungkin jugak sebab i tak guna the whole set or Pitera dia tu, high maintenance la pulak nanti.

Jadi, lepas bersalinkan Umar i buat la research pasal supplement for skin. Maybe yg lebih cost effective. Ada macam2, yang si Adira consume tu la.. Org dok puji kulit dia much fairer dari dulu, aurawhite la.. But I found product Felinna, duta dia Yatt Hamzah. I convinced sebab as a muslim, I tak rasa Yatt saja-saja nak jadi duta tapi tak menggunakan produk ni. Owner dia, Felinna herself pun sangat convincing - in terms of her skin, personality among others. Jadi, i pun try la Felinna PMCVC ni. Ada yg cakap dalam 5 hari dah nampak kesan...

As of today, i have been consuming the product for nearly 3 months. I can tell that my skin has improved a lot and more radiant. I must say that this supplement works better than my SKII cleanser or at least it helps to enhance my skin further, merely based on my personal experience ya. And only today I rasa nak share keberkesanan produk berkenaan.



This photo was taken masa consume 1st pack.

Now i dah consume my 4th pack, few photos of mine without makeup



And latest photo..


Towards petang, muka tak oily lagi macam dulu.

Banyak iklan pasal product ni I baca, kata 5 hari dah boleh nampak kesan - basically yes, tapi jgn lah mengharap sangat maybe different effect for different skin and bagi masa untuk cuba produk ni. I personally think cuba dulu sampai 2nd box untuk betul2 decide nak continue or discontinue.

So since I rasa product ni ok dengan I, terus beli banyak for stock. Automatically I jadi dealer :) Kalau nak tau further experience I consume PMCVC ni boleh lah contact me.. Nak terus order pun boleh.

Email : hidayah_bahar@yahoo.com

Sms/Whatsapp: 017 3990400

Inilah PMCVC yang sedang hangat diperkatakan tadi...


Ada 30 capsules - RM85 (including postage). Advisable consume 1-2 capsules sehari. Mula2 I makan 2 biji so satu pack ni tahan lah setengah bulan je. Now boleh lah maintain sebiji sehari. Dont worry sebab dia ada kelulusan kementerian kesihatan. Just make sure u all beli dari agent yang sah sbb dengar cerita ada yang tiruan.

Kalau bukan sebab sendiri pakai dan tahu kesannya, i pun tak nak cari masalah jadi dealer hehe but then again, kita pun tau takkan satu produk boleh cater for all skin but i personally think, no harm to try. Tak cuba kita tak tahu :)

5 comments on "Skin Story - Felinna Vitamin C (PMCVC)"

Allene on May 21, 2013 at 6:07 PM said...

nur, felina ni effect susu bdn kita tak?

farahfad on May 21, 2013 at 6:42 PM said...

patutla beseri2 ingatkan aura seri ibuu for the 2nd time...hahah

Nur on May 22, 2013 at 6:20 PM said...

allene - so far alhamdulillah, takde masalah. kalau ikutkan mmg tak affect if breastfeeding


farahfad - hahaha tertipu uolsss dah asyik bangun malam, mana nak ada seri ;p

GEREK ITU ALIA... on May 24, 2013 at 9:42 PM said...

dayah, sounds convincing.. hehehe i would love to.. but, tgh preggy... masa confiment ? what u suggest? tell me more pls.. hehe

Nur on May 26, 2013 at 5:34 AM said...

kak alia, actually i started consume this masa lepas bersalin, dgn erti kata lain dalam pantang lah. maybe ada yang tak setuju makan since pantang, tapi my experience, takde masalah. maybe depends on orang la kot..

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates