Sunday, June 23, 2013

A quick getaway to Genting Highlands


Basically nak get away from haze and rally.. He he he

Ini semua last minute plan, patutnya nak balik Kuala Pilah tapi hari Rabu Uwan Amir call, dia koba haghi Sabtu dio takdo kek ghumah. Nak poie kenduri kek Banting daghi pagi sampai malam. Osah handa eh Uwan ni ai..

Memandangkan minggu ni pun takde school Amir mungkin ia minggu yang bagus untuk berjalan-jalan. Cepat-cepat call my aunty tanya if ada hotel di Genting yang masih available. Last one yg tinggal, standard room di First World. Takda hal la!

Sebaik dekat aja, langsung tak prepare awal. Hari Jumaat lepas balik kerja baru start packing. Malam tu jugak check in di hotel.

 Amir dah excited. The night before I dah suruh tgk rides di Genting on youtube.

Sampai di hotel pun dah 11 malam. Kami teruskan dengan aktiviti tidur esok nak main habis-habisan di Outdoor n Indoor.

Fyi, boleh dapat 10% diskaun unt ticket adult kalau ada Kad Siswa.


Elok je sampai lobby hotel, dua-dua pakat celik. Kacau daun betul ;p

 Bila bangun pagi Amir mesti nak hug and kiss Umar.


Then, bersiap-siap nak gi main. Weeeee..



Amir memang dah excited sejak bangun pagi.

Tapi kita makan dulu!

Alhamdulillah, Umar takde masalah dibawa jalan-jalan. Dia buat hal dia aje. 

Kejap-kejap kena lah dukung as a reward kan...

Kalau didukung lagi sedap dia tidur.

Umar pun merasa naik ride tau, naik Cup and double decker merry-go-round


The whole family in A cup!



Lepas naik dua rides ni, Umar pun terus .......


Lelap!

While mommy, baba and amir ....


Makan aiskrim!

Actually Amir takde la sibuk sangat nak ride, dia cuma excited tengok banyak rides and macam-macam jenis ada. Sebelum sampai Genting lagi Amir dah pesan 'Amir tak nak yang fast.. Amir nak yang slow aje' keh keh keh penakut macam mommy.

Yang ni tak fast dia suka lah. Padahal bagi makan ikan ni takyah pergi Genting pun xpa.

And another of this kind...


Dan akhirnya Amir juga tertewas...


Penat berjalan bukan penat main.

Sebelum tidur sempat request suruh mommy dukung. Walaupun nak patah pinggang rasa tapi apakan daya sayang punya pasal



Bila kedua-dua anak dah tidur barulah rasa seperti honeymoon .... Untuk seketika ... iaitu kurang dari setengah jam.


Selesai late lunch, kami balik ke bilik hotel unt rehat2. Umar sedap tidur maybe dalam stroller tak berapa selesa. Malangnya Amir pulak baru terjaga, haruslah energy dah recharged. Sempat jugaklah mommy and baba lelap walaupun kadang2 Amir melompat atas badan.

Lepas Maghrib, kami keluar unt dinner. Time ni Amir dah slow down manakala Umar...


Excited! Pantang ada orang tegur dia dalam lift, terkekek-kekek gelak.

Kitaorang saja lalu di tempat game Indoor, kot la Amir jadi segar. Tapi tetap tidur. Yang kelakarnya esok bila mommy cerita pasal lalu kat tempat game, dia siap boleh cakap 'ha.. Masatu Amir tidur macamni (buat gaya lelap mata kepala senget) pastu Amir dengar bising then Amir tanya bunyi apa bising tu? Bunyi uncle main basketball'

Pandai-pandai je sedapkan cerita, manada dia tanya pun. Tapi bunyi basketball tu betul tehehehe

So aktiviti malam tu jalan-jalan aje lah


Keesokkan harinya iaitu hari Ahad, penat mommy tunggu budak berdua ni bangun. Kepenatan agaknya..



Dalam pukul 10 baru bangun. Amir dah sibuk sakit perut maybe sebab dia tak sempat dinner. So mommy breakfast berdua dgn Amir, baba siapkan Umar.


Good mood!

Lepas breakfast, siap-siap packing. Huhu dah nak kena pulang ke alam nyata.

Sebelum balik lunch dulu ...


Umar memberi kerjasama yang sepenuhnya



Itulah dia cuti midyear kami. Bila sampai KL terkejut tengok haze teruk sangat.


Semoga keadaan ini cepat pulih. Amir akan ikut ibu ambil kakak n abang dari sekolah, risau mommy.

Belum hari Isnin lagi, belum pergi office pun.. Tapi anak-anak dah tidur, mommy dah start rindu both of you..


Umar : erkk.. Why so lovey dovey??

2 comments on "A quick getaway to Genting Highlands"

Puan Jiha on June 23, 2013 at 10:00 PM said...

How was genting...takde jerebu langsung eh....

ekekeke comel tgk gambar Umar mandi dalam sinki ekekeke censored

tenku butang on June 24, 2013 at 10:41 PM said...

hai.. salam kenal,
follower no.197
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates