Monday, September 16, 2013

Amir's 3rd Birthday Party!


This was Amir's very first birthday party. Birthday Amir sebelum ni disambut secara kecil-kecilan dengan family dan selalunya masa birthday kami pergi bercuti, salah satu cara sambut birthday :p

Anyway, bila umur Amir dah menjangkau 3 tahun, dah banyak attend birthday party, maka beliau dah faham and he himself akan enjoy the party. I guess it's a right time nak adakan majlis hari jadi for him.

Untuk buat di rumah, ada a few constraints so we decided to choose KFC as the venue, kebetulan birthday party di KFC theme nya superhero, sesuai sangatlah dengan jiwa Amir.

Jemputan terdiri daripada family dan sekumpulan kecil kawan-kawan rapat. Ampun maaf tak dapat nak extend invitation, buat di restaurant ni ada sedikit limitation in term of number of guests. Walaupun tetamunya family, tapi family mommy kan besar, dah happening habis dah! And they all sporting sangat dress up kids dengan baju superhero. Syok betul!



Malam sebelum majlis, kami anak beranak sibuk siapkan props, birthday/guest book. Amir pun 'tolong' contribute idea.






Photo booth

We made these on our own


Goodies bag by KFC, included in the package. View all the available packages at their website.


Mommy and birthday boy. I love u to bits always and forever.



Of course I do love you too my supercute baby!



Mama Tok.


The birthday cake.



Actually we all celebrate sekali birthday Thaqif, my younger brother's son. 

Gambar cake je ada, tuannya entah kat mana hehehe


Ironman!


Apesal dua-dua jadi superhero girl?


The guests.






Among others.. Especially family members, tak sempat nak ambil gambar. Hope to see their photos dari photographer.



Unfortunately, Amir masih lago seram-seram sejuk dengan Chicky. Tapi better la dari last year, dia meraung terus. Chicky is supposed to make the kids happy tapi ada jugak anak buah I yang lain melalak tengok Chicky hahaha


Terima kasih banyak-banyak kepada yg hadir, bawa hadiah lagi tu, Moga dimurahkan rezeki dan diberkati Allah. Amin. Macam-macam toys Amir dapat, tapi hadiah mommy unt Amir ialah school bag! 2 in 1, kan tak lama lagi Amir nak masuk school kan.. Kan.. Kan..?

Boleh pulak tadi Amir cakap 'Amir tak berani pergi school lagi' Pfffft tahun bila pulak nak berani kan hihihi 


Mommy lagi la tak berani nak tinggalkan Amir kat school huhuhuhu tapi nak buat mcm mana Mir, mommy doakan Amir dilindungi-Nya samada Amir di bawah atau di luar jagaan mommy. I'm always worried about you, mana ada ibu yg tidak risau kalau anak takde depan mata but i'm sure Amir tau jaga diri dan percaya Allah maha mendengar doa mommy.

Macam satu hari dulu mommy pesan dengan Amir, kalau kat luar jangan lari atau jalan jauh dari mommy, if possible pegang tangan selalu nanti 'uncle' ambil. Tapi Amir jawab 'Takkkk.. Nanti Amir jadi Hulk, Amir punch uncle!!' Never failed to make me smile.


My Intan. You outgrew my lap but never my heart.




2 comments on "Amir's 3rd Birthday Party!"

izyan al-za'im on September 24, 2013 at 11:33 PM said...

kek hijau tu cantik sgt!!

Nur on September 25, 2013 at 12:38 AM said...

Izyan, boleh cekidout Garden Cakes & Cookies (fb name)

Cake dia sedap and harga berpatutan.

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates