Tuesday, September 6, 2011

♫Selamat Hari Raya.. Hari untuk kita bergembira.. La la la la♫♪


Perjalanan pulang ke kampung beraya tahun ini adalah ---> Kuala Pilah > Muar > Kuala Pilah > Kajang. Lucky enough semua tempat tersebut belah Selatan. Memang masa nak kapel dengan Ami dulu tanya dia orang mana, part of consideration, takut bergaduh nak balik raya bila dah kawen   ;p


2 hari before raya, kami pulang ke kampung halaman si isteri di KP. Tempat tumpah darah juga tumpah air ketuban si isteri.



Entah kenapa Amir masa cuti hari raya ni, pantang mak dia lesap dari pandangan, terus dia mengiak (tangisan yang dibuat-buat). Takde air mata. Tapi bunyinya amat bising. Tetap ball tak dilepaskan dari tangan.


Kalau emak ada tercongok depan mata, okay je dia main.


Next day, sehari before raya, kami meneruskan perjalanan ke Muar, tampat tumpah darah suami.


Amir and his great grandmother, Tok Nek.



Aktiviti malam raya; duduk kat tangga sambil tengok kanak-kanak main bunga api, dan dengar orang sebelah sinun main meriam buluh.


♫♪ Hari ini Hari Raya ♫♪


Main songkok, mau. Pakai songkok, tak mau.



Potret pertama keluarga kami di hari raya, taken by self-timer. Blue is the new black, yaw!



Gambar Amir pakai songkok selama beberapa saat.



Me and in laws.

(Bengang betul lense kamera buat hal di pagi raya. Gambar semua blur esp sapa dok kat tengah. Ceit.)


Ang-pow time!

Amir: Hey, Adam that's my ang-pow!


Petang raya pertama, keluar beraya ke Wetex Parade.





Tempat mommy dating outing masa sekolah dulu.


~ 2nd Raya, mama buat kenduri kesyukuran di rumah Tok Nek. Kami pun ambil kesempatan celebrate birthday Amir sekali. Alang-alang semua sedara-mara ada kat situ. It was one day in advance, Amir was born on 3rd Syawal 1431H.




Dah selesai semua event di Muar, kami start packing nak ke Kuala Pilah semula before balik KL.


Ini hasil anak dah umur setahun.. Tolong kemas barang2 yang mommy dah kemas.



Kemuncak kepada rembesan adrenalin semasa mengemas barang!



Seterusnya pulang ke Kota Keriangan mommy, Kuala Pilah.

3rd Syawal, kami adakan majlis di Kuala Pilah pula --> Kenduri arwah bagi yang dah tiada especially my mom and Bang Lang, kenduri kesyukuran sambung belajar, doa selamat my MIL nak buat operation after Raya dan celebrate birthday Amir.

We were so happy to have Bang Lang's family with us :)

My beloved sis in laws; Kak Taty and Kak Ben.



4 orang hero cucu Tok Janggut...



Yang lain-lain...



WHO RUNS THE WORLD? GIRLS!


Sekitar majlis hari jadi Amir yang pertama....






Collect duit raya dari banker.





The company.



Amir and bestfriend, Pak Su. The only family member yang boleh dukung + main dengan Amir tanpa Amir mengiak.




Thanks to ibu and Abang Hazim sudi datang ke majlis kami. Amir sedikit mengada, tak nak kat ibu la kunun...



All and all, that day was so blissful.


The only smiley face we managed to capture. Yang lain cembeng.



Raya kan sebulan, katanya. Next stop, beraya di Kajang pula.



Aysha, the eldest among others.



Amir, the manness.




Amilia, the youngest.





Dah besar sangat la setahun tu, dah keluar dating??




Itulah cerita raya tahun ini. Memang sakan sebab last year tak dapat raya sebulan ;p


Alhamdulillah, raya kami ni semuanya berjalan baik. Tidak ada adegan baling pinggan bergaduh nak balik kampung sapa.



6 comments on "♫Selamat Hari Raya.. Hari untuk kita bergembira.. La la la la♫♪"

MyRule on September 6, 2011 at 8:02 PM said...

i suka gambar first.. :)

Kitaorg pun beraya dimuar gak..entah2 berselisih...hehehe

Eppy belated besday Amir..

eip..ammar pun sama..main2 ngan dia boleh..pegang x boleh. For mommy and babah only..heheh

wardah @ fie shah on September 6, 2011 at 8:07 PM said...

Happy belated birthday Amir! Selamat hari raya juga :)

AyureQ on September 6, 2011 at 8:25 PM said...

biru you ni pun santek!! suka!! :D

deena awanis on September 6, 2011 at 8:36 PM said...

amir kecik2 dah pandai dating ey???
selamat hari raya dear..

Zach's Momma on September 7, 2011 at 5:56 AM said...

Selamat Hari Raya Amir n Mommy!
meriahnya amir beraya :D

ayza ukashah... on September 27, 2011 at 10:53 PM said...

beb...wetex mmg tmpt ko date ok...aku tau tu...hahaha

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates