Monday, December 10, 2012

2nd Pregnancy : 3D/4D scan @ Vision College


Untuk entry 3D/4D scan abang baby (Amir), sila click di sini dan sini.

This time pun I buat 3D scan at Vision College for only RM90.

My pregnancy is turning 27 weeks this week. It's a perfect time for 3D/4D scan. Tapi tak semestinya hari appointment kita tu ialah perfect day untuk dapat capture your cute little pie face. He he

As mentioned, second baby ni kurang aktif berbanding Amir dulu. Goyang lah perut macamana pun sure dia akan gerak sikit-sikit je. Now, that was happened during scanning tadi hehehe..

Bila start scan aje, muka dia covered by his hand. Bukan itu sahaja, his position still breech, siap tengah meniarap dalam tummy mommy. Muka facing bawah. Challenging. I terpaksa mengiring, membelakangkan sonographer, dan memusingkan badan bahagian atas sebab nak tengok screen. So dapatlah capture his face from side...


27 weeks : Fifteen inches ? more than a foot long. Baby now weighs slightly more than 1kg! yeay!
Hidung tu.. macam kenal..


Beberapa kali capture, tapi not so good picture. Penat sonographer tu goyang-goyang perut still tak bergerak seinci pun. So sonographer suruh I pergi jalan-jalan and minum chocolate drink. Huhuhu.

After 15 minutes, I masuk dan kami sambung semula cubaan untuk capture muka baby. Hope can see his face from the front side.


Tapi..... Still dia facing bawah, position still sama. I terpaksa mengiring dan barulah dapat capture side-face aje. Tangan pulak masih kat muka, both hands. Goyang punya goyang... dia menguap aje! Owh...

Goyang lagi dan goyang lagi... menguap lagi!

Then, ada perubahan sikit, his hands dah moved to the side of his face...



Photobucket


Yeay.. there's a hope! So kita goyangkan lagi perut... dia menguap lagi! Hehehe Total 5 kali menguap okeh. Apedaaa u ni.. ;p


And finally, dapatlah capture one nice side-photo. Still side-photo.


Photobucket


Alalala ur nose.. hidung bapak u :)

But this didn't last long, lepas dapat capture few photos, tangan dan kaki, semuanya diletak kat muka.

Inilah Prof Hashim kata 'boxer'. Both hands cover muka. Oh no, Amir is not going to punch u yet ;p Hands down please.

Sleepy head! Like father like son. Sweet dreams, little baby!

And he continues to sleep.


Amir and adik Amir

We are brothers!

We are brothers! See the nose.



Much Love.

6 comments on "2nd Pregnancy : 3D/4D scan @ Vision College"

Mutiara Kasih on December 10, 2012 at 1:35 AM said...

wah bestnya buat 4D...
nani x buat pun 4D ..scan biasa je tiap2 bulan...
now 32 weeks..nk sex dah nmpk..alhamdulillah gegirl :)

Allene on December 10, 2012 at 2:06 AM said...

aduh... da nampak comelnya si kecil tu... :D

Nur on December 10, 2012 at 3:21 AM said...

nani - dpt sepasang la nnt ye? bestnyeee congratulations


allene - dah ada baby fat nampak mcm dah ready je nak keluarkan.. ;p

Wan Afzan on December 10, 2012 at 6:14 AM said...

bestnyer dapat buat 3d 4d.. i dlu xsempat nak buat sebab lambat tahu, bila nak buat doc cakap baby dh besar.. susah nak nampak..

aThidEaN on December 10, 2012 at 4:45 PM said...

so cute.
hidung sebijik hidung abg amir.

thezaila on December 10, 2012 at 6:32 PM said...

muahahha.. sama mcm syakir gak dulu.. payah nk dpt gambar.. g minum2, jalan2.. lepas tu pon, dok cover muka lagi... haaaiii laaa anak ..=)

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates