Friday, December 14, 2012

Baby stuffs warehouse sale by childhood basic marketing (14-16 dec)


This is my long-awaited warehouse sale for baby stuffs. You may refer to the banner for brands that on sale.

My favorite brands like baby love, vtech, little bean confirm ada, and price other place cannot beat. Sebab tu sanggup tunggu sale ni untuk beli barang baby. Selalunya diorang buat 2 kali setahun, june and dec di cmc giant, taman connaught. 5 minutes away from office. Sedikit lucky di situ.

Sale starts at 11am, bajet nak datang 10.30 tapi 10.40 baru sampai... 10 minit je beza pun kan. Ingat nak jadi orang terawal la.. Rupanya dah orang start shopping, dah siap bayar pun. Sunguuh cies!


Yang best kat sale ni, diaorang ada jual certain barang little bean dengan yg sangat2 murah, contohnya high chair for 100, normal price 350++, car seat rm150, walker rm100 etc. tapi limited unit.nasib baik sempat beli high chair, at 10.40 tu i was the last buyer. Imagine, stress aku kalau tak sempat tadi hahaha

Okay let's layan gambar.....


Photobucket

Bumbo - RM80. NP: RM249.90
RM80


Bedding set babylove
Babylove bedding set


RM10-RM14. Bought 1 for Amir
Little bean (RM10-RM14)


Newborn's clothing. Romper baby patch - RM15 sehelai. Ada macam-macam lagi untuk newborn selain yang kelihatan di sini like wash cloth, socks, hooded towel etc

Photobucket



Bag babylove - RM20. Bought one for baby. Material dia bagus, kain keras and ada compartments.
Babylove bag RM20


Babylove carrier - RM30

Babylove carrier RM30


RM240 (NP: RM299.90)
Photobucket


Okay, this is important. Ini stage, all the hot items like walker, high chair, car seat ada kat sini. Tempat pertama yang saya tuju untuk tengok the greatest deal ever. Tapi sangat lah LIMITED. Ada car seat little bean for RM150 only instead of 300 lebih... Brand Pliko kat Giant pun RM179 lepas discount. Ada 1 unit je tadi, the other little bean car seats yang high range sikit but still harga 150-200. Setakat tadi, high chair memang dah habis, car seat pun rasanya.. let's hope kalau u guys datang pagi-pagi esok, dia ada letak baru ke. Mungkinlah....

Photobucket


Walker little bean yang ada steering and other toys kat atas for only RM100! Geram je tengok kan.. tapi i tunggu sale next June la.. by that time baby pun dah besar sikit, in shaa allah.

Walker for only RM100


Sterilizer and bottle warmer - RM150

Photobucket



Babylove. Tak sure apa nama dia.. praktikal untuk dibawak travel sebab boleh lipat2. cuma perlu ada tilam. Saw someone sell something like this for RM30. But this one is only RM10!! NP: RM59.90

I beli addiitonal tilam nipis which cost me RM15, with a pillow and a bolster. Ok sangat lah kan.. Ni untuk bawak travel. Very practical especially it comes with the net. Ni kalau harga 59.90 memang tak beli lah kan ;p

Babylove - tempat tidur baby RM10. Practical for travel.



RM60 (NP: RM199.90)

RM60


Toys for Amir:


Trust me, this only cost me RM45

Photobucket


and this... RM30! How can I resist?

Photobucket


For baby.. lullaby light-up RM25.

Photobucket


And many more! Tadi pun toys vtech ni banyak jugak yang dah habis especially yg memang great deal like the one that I bought for Amir. But again, let's hope diorang ada la letak lagi esok. Tapi sila lah pergi awal.

And..... ini yang paling great deal. Actually I terlepas benda ni masa sale June lepas...

Little Bean Multifunctional Highchair!


Photobucket
Details:

3-position reclining seat 

3-position adjustable plate, 

30*60CM Double layer plate, can be easily removed

Extremely fat seat pad available

5-point harness 

Rocking function offer more fun to babies


Normal price : RM399.90


And I bought for RM100 only. Total spent kat sale ni pun tadi tak sampai 399.90 okay, so alhamdulillah banyak dapat saving for second baby ni.


So, have fun shopping!!!

5 comments on "Baby stuffs warehouse sale by childhood basic marketing (14-16 dec)"

azian abdullah on December 14, 2012 at 8:46 AM said...

i admit warehouse sale yg kat cmc ni memang super duper best! dah 2x pegi before this. dah lah brg2 dia sume best. especially yg brg mainan vtech, fp bagai2 tu.harga giler2 punya murah. tp this time takmo pegi dah. takut koyak poket :p bestnye highchair LB tu. nur, nak tanya. memang ade ke brg2 hello kitty?

Nur on December 15, 2012 at 6:38 AM said...

agree with you one of the best and tak ramai sgt org. maybe org ingat sale kat CMC tu yg cikai2 punye ;p tapi bagus jugak aklau dia fikir camtu hehe

kalau tak silap i, barang hello kitty baju je.. tu pun untuk toddler and above. i tak perasan ada banyak brg lain, baju mungkin ada

misha.w on December 16, 2012 at 11:21 PM said...

arghhhh tensionnya babe!!!! kenapalah i baru bukak blog hari ni.. all items sgt murah yg menggilakan!! arghhh tensi tensi!

nurinkhairi on December 17, 2012 at 6:40 AM said...

Hi salam kenal. I tumpang Amik satu gmbr from this post. Kebetulan u snap ada gmbr sy skali..haha. I learnt quite a few info from u about the baby fair. Best la fair ni nasib baik ter-tahu..haha. Hope u ok, sy letak kredit skali to ur blog :)

padma reddy on January 16, 2013 at 9:07 PM said...

Very good sale for good quality products

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates