Sunday, August 29, 2010

Final shopping


I'm entering month 9 .. As of today, ticker kat sebelah menunjukkan 33 days left - minus waktu tido, berfoya-foya, kerja, raya sakan = mungkinkah tinggal 13 hari je nak bersiap2 untuk baby.

So hari ini, we decided to go for final shopping for dad's little one..

Baju memang dah beli dari awal, so mission kali ni nak melengkapkan list barang2 yang wajib dibeli je.. *adalah 2-3 barang tak wajib beli, pun dibeli jugak ;p

So we went to one-stop baby centre near to our place.


Kalau bab-bab membaca secara details dan perlukan analisis untuk meng'compare' satu-satu brand dengan yang lain - saya serahkan pada yang pakar

Yes, him. Si emak kan perlu banyak duduk dan berehat sambil menambah barangan di dalam list asal.

Tak banyak pun yang perlu dibeli since pantang ade sale on baby items sebelum ni, kami dah beli sikit2.


Bag is ready, let's go to hospital!!!


Hehe.. I wish I'm 40w pregnant now. Sekarang bersabar dulu ok - peringatan untuk awak juga si kecil. Tak mau threaten si emak dengan contraction lagi ye.


Penghargaan:
Di kesempatan ini (mood raye) saye jugak nak mengucapkan terima kasih kepada mereka yang dah bagi hadiah and barang yang sangat2 lah membantu kami.
  • Aunty Zaila - thanks ya bagi rocker. Hadiah pertama tu *wink*
  • Aunty Diana - sudi memberi bedung, napkins, etc owh pil salindah juga untuk si emak hehe
  • Kaklong - bagi car seat. I like the color so much, very manly hehe Great taste!
  • Kak Taty - bagi secure sleeper, bengkung for mummy, breast pump and banyak lagi la.. Wee, that helps us a lot.
  • Man Ndak - bagi tilam baby plus siap jahit sendiri sarung tilam n bantal. Hmm terharu.. kalau arwah mak ada, mungkin mak buat kan.. betul2 appreciate.
  • Uda - bagi tilam bentuk kepala bear untuk si kecil golek2 nanti.. Hii best, i thought of buying masa pergi kelantan haritu.. tapi itu semua nafsu sebab Mak Ndak dah nak bagi tilam tapi adik saya belikan jugak. U're the best!
  • Mama Ami - she said nak belikan mosquito net untuk cucu nya ni.. Thanks, Ma!
  • Kak Ngah n Abg Amril - belikan baju and kasut baby di Dubai. They said barang baby kat sana way cheaper.. tengah sibuk diorang nak beli barang baby diorang, ingat jugak kat kami. Sweet.
  • Aunty Yanti - dah belikan pampers. She just gave birth and tau berapa banyak pampers nak guna nanti, so pampers one of the best hadiah hehehe. Thanks, love!
Murah rezeki ko nak! Ni tak termasuk lagi to those yang mendoakan kesihatan both mummy and baby. May Allah bless!

9 comments on "Final shopping"

Mrs Nageb on August 29, 2010 at 2:28 AM said...

syoknya pn baha ya :)
kat mana shopping tuh..mcm besar je tempat tuh..teruja jugak i :)

`BaHa` on August 29, 2010 at 3:58 AM said...

kat Manjaku, i rase ade banyak branch. harge die pun ok.. especially baju, i rase slighly cheaper

syuhaila binti mustafa on August 29, 2010 at 5:38 AM said...

cntek beg baby..i loike it~~~tak sbr nk shopping brg2 baby~~get ready pn baha~~

Ainul on August 29, 2010 at 6:18 AM said...

bestnyer shopping :)
bag baby tu cantik la.beli kt mana??

`BaHa` on August 29, 2010 at 6:41 AM said...

i beli bag tu kat Manjaku, brand Babylove. Puas hati, neither too big and too small.. ada enough pockets and i like the color the most, at least tak la either biru pr pink aje kan hehe

[ Hanie ] on August 29, 2010 at 5:44 PM said...

ni manjaku cawangan mane eyh baha? nampak sgt best!
kite pun tak terpegi lagi utk last shopping hee.tgkla esok mcmmane :)

`BaHa` on August 29, 2010 at 5:46 PM said...

hey puan hanie, awak tu pun dah dekat tau ;p pi shopping cepat!!
I pergi kat kajang. kat batu caves gombak pun ade, tu je i tau hehe

deena awanis on August 30, 2010 at 1:26 AM said...

beruntung u all..byk dah dpt prezzies even before baby kuar..banyak ler dapat save budget..

thezaila on September 2, 2010 at 10:37 PM said...

sonny.. auntie zaila sedang menunggu muuuuu....

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates