Sunday, October 31, 2010

Hectic weekend for Amir


Mak die? Oh mak die memang sangat suke berjalan2 ke sana ke mari di hujung minggu.. Setakat 4-5 pit-stops, I will still as energized as an energizer bunny. Amir, tolonglah yang ini..kamu ikutlah mommy pls pls..

Last weekend, kami sekeluarga pulang ke Kuala Pilah. Jiran sebelah rumah tu, anak dia kawen. Ayah setiap kali pun pesan suruh balik, masa wedding saya.. kami ada la guna kan kawasan rumah jiran tu. Ye, ayah saya balik.

Before bertolak ke kampung, kami ke Shah Alam dulu.. ambil Yusuf. Tok Janggut n wan nak sangat tengok Yusuf balik kg walaupun Banglang dah takde. This I promise you, selagi kuat kederat ni, saya cuba lah bawak Yusuf balik kalau saya balik.



Sindrom susah-nak-tido di siang hari, sedikit menyukarkan perjalanan. Bila tak tido tu, asyik nak bergayut aje kan, dia pun penat kene pegang je. Duduk kat car seat pun kejap2 je die nak. Alahai Amir..


Apesal takleh tido ni.. gua dah lalok gile nih..

Bila kat kampung kami (Amir dan Amani) digomol oleh kakak-kakak senior.





Pagi Ahad, kami dah bertolak balik ke KL. Ada wedding yang harus di attend, sementelah pengantin perempuannya, Puan Zaila dengan baik hati menjadi emcee masa wedding I. Thanks, nyah! Harus la dibalas budi yang baik.

Tapi...

Tak dapat pun nak mingle around kat wedding tu seperti dulu-dulu, En Amir nampaknya sangat penat dan asyik merengek. Sempat ambil gambar kat luar dewan je.. Tapi still seronok jumpa kawan2, tak dapat lame.. sekejap jadi lah. Mesti mau jumpa jugak!




Aunty Zente yang cuba menenangkan Amir, nampaknya dia yang rasa tak tenang


Tak sempat jumpa pengantin, kami pun pulang. Let's call a------- Wait. Hari masih muda.. Next stop ialah birthday party Adam - husband's nephew. Pheww memang penat ni, Amir tok sah cerita lah kan.. Apetah lagi kene singgah Jusco pulak lagi nak cari hadiah Adam. Akibat kepada mak bapak die, sambil-sambil nyanyi lagu birthday untuk adam kene jugaklah nyanyi lagu du-du-du untuk Amir tidur. Dan huhu untuk diri sendiri... Huhu.

Adam's 5th Birthday Celebration

Adam ni..orang sibuk celebrate birthday dia, dia sibuk berlari ;p


Meet Amir's cousin, 2 months older than him






Happy family!!



Amir at 48 days of life

6 comments on "Hectic weekend for Amir"

♥ balkidz_hunny ♥ on November 1, 2010 at 3:00 AM said...

yang, tak sempat nak borak panjang dgn u smalam :)
next wedding plizz!

thezaila on November 1, 2010 at 7:09 PM said...

baby amir.. thanks for coming ya cutie pie... oh ibu bapa nya skali.. thanks dtg.. thanks nyah.. terharu ko sempat mai.. walau activity pack the whole day...

deena awanis on November 1, 2010 at 7:43 PM said...

hai la pipi..hehe..geram tengok pipi amir..

farahfad on November 1, 2010 at 8:01 PM said...

wah2...da besaq amir yep...huuu.best la u dapat kluaq jenjalan da...i nie bile la nk abes confinement!kekekeke

zente@eyka on November 2, 2010 at 6:59 PM said...

hahahhaaa.one kiss for amir pleaseee...muahhhss..

Ina Hashim on November 4, 2010 at 1:59 AM said...

salam Baha...

leh klik kat link ni ye utk baby shoes tu http://mushymushyestore.blogspot.com/

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates