Sunday, October 17, 2010

Majlis cukur jambul Barr Al Aliy


This was Amir's first outing to an event - dengan erti kata lain, latihan pertama buat mak pak Amir prepare barang2 untuk bawak Amir keluar. Ya, kami masih lagi terkial-kial and sampai lambat. Tapi tak kisahla, niatnya nak menjenguk majlis cukur jambul putera sulung my bestie je.. It was held at Tajine Restaurant, KL.

Nama pun dah sampai lambat, and membawa baby.. tak sempatlah nak snap-snap gambar majlis. Plus, Amir tak tido-tido tapi asyik nak 'bergayut' je dengan mak dia.

Keluar je kereta, Amir merengek2 lagi, last-last pergi surau sambung BF. Kebetulan masa tu pun Barr nak menyusu jugak, maka mak-mak budak ni melepak kat surau and borak2.

Habis je aktiviti 'itu', kami terus decide nak balik sebab Amir still tak tidur lagi, sebelum dia cranky lebih baik kita pergi. Maknanya kita ke Tajine restaurant ni semata-mata nak BF la ye Amir? hihi

Yang bagusnya tentang Amir tidak tido-tido lagi masa itu, dapatlah ambil gamba dengan matanya celik..

Bestnya Barr dah 100 hari.. tak sabar nak tengok Amir pulak bila dah besar sikit, bolehla kita pergi memancing!


Pelamin berandoi






Kilos more to loose, mommy! Work ur a** off!!

Hmm bila lah losyen mustajab nak betul2 mustajab nih.. ?

8 comments on "Majlis cukur jambul Barr Al Aliy"

deena awanis on October 17, 2010 at 6:25 PM said...

baby amir punyer pipi pun x leh tahan i tengok!!nak picit2 jer rasanyer..

`BaHa` on October 17, 2010 at 10:01 PM said...

picit pelan2 ok.. hehe

[ Hanie ] on October 18, 2010 at 2:31 AM said...

kejap jer mase berlalu..dah sebln kite bersalin huuu..sgt rindu moment2 pregnant dulu :D

blossom on October 18, 2010 at 6:04 PM said...

geram akak tgk pipi gembol dia tuh..huhuhu geget kang...

♥ balkidz_hunny ♥ on October 20, 2010 at 12:24 AM said...

BaHa lamenya tak jengok blog kamu.
Baby Amir dah lahir pon :)
doakan i cepat2 dapat baby jugak ehh.. geram nengok amir!! ;p

`BaHa` on October 20, 2010 at 1:07 AM said...

balkidz.. wah wah sejak dah kua tv tak ingat kat i lg (joking)

i doakan u pun cpt dapat baby! insya allah

♥ balkidz_hunny ♥ on October 20, 2010 at 5:45 AM said...

hehe. alamak. ade jugak bloggers perasan i kuar tv ke? malum nyee :)

Baby Amir cumel. huhu. kadang2 ade jenguk blog u tapi tak drop comment, pastu dah lame gak tinggal sampai la u deliver Amir. Ohh. byk sungguh story i tinggal. nanti i bace ehh :)

Nisya Harisy 71 on October 21, 2010 at 7:14 PM said...

Owhhhhh la Dayah....mengapakah Amir yang cute tu muka mcm anak omputeh?? Geraaaammmm.......=)

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates