Sunday, January 9, 2011

2010 Highlights


January 2010
Masa dah dekat nak kahwin, I decided nak switch job. Nearly 5 years in industry (is not long tho’), tapi bila dah nak kahwin tu and we plan to have kid soon, so I prefer a job yang flexible and not demanding. Job saya pada masa itu menjadikan saya hampir kurus-kering before kahwin ;p

So, from a manager to a lecturer. Quiet a tough decision; money or time?

Mid Jan:
Yeay, I’m pregnant!

And our honeymoon trips to Langkawi and Bali – syiiioookkk nyeeee. Bila boleh repeat such trips lagi..

Feb - Mac 2010

Tahun 2010 merupakan tahun di mana kereta saya dilanggar dengan banyak kali-nye! 3 minggu berturut-turut! Stressed gile!

Birthday kami this year, takde surprise party or whatsoever. Hadiah pun takde. Thanks to Kak Taty & Bang Ngah yang celebrate birthday kami at Subak.
Our mind masa tu focus on my pregnancy and the baby. Not so excited nak buat benda lain.

May 2010
Tahun 2010 juga merupakan tahun Tok Janggut (ayahanda) mendapat cucu paling ramai. 3 orang. Bermula pada bulan May, my younger brother dapat baby girl - Nor Damia Amani.

Jun 2010
Dapat lagi seorang baby dari arwah Bang Lang, baby girl lagi! Tapi first baby girl in his family :) Kasih Nur Iris

July 2010
One of bestfriend menamatkan zaman bujang – Yien. The best part was, I went to her wedding kat Kelantan dengan bff masa belajar dulu – All the single ladies okeh! Best gile trip itu. Terima kasih pada Ami kerana memberi keizinan (ataupun dia lagi suka tinggal rumah daripada dengar kami menjerit-jerit, ketawa mengilai macam budak tak habis degree lagi?) ;p

Siapa kata family saya je yang dapat 3 cucu tahun ni, family Ami pun dapat 3 cucu jugak! Aysha Sofia was born in June, daughter to my sis-in-law.

And of course a son to my bestfriend, Sari Yanti.

Aug 2010
Twice admitted to hospital due to Threatened Preterm Labor (TPL). Amir ni macam dah excited sangat je nak keluar padahal too early lagi. Tapi pengalaman mendengar jeritan ibu nak melahirkan dan tangisan ibu yang kehilangan.. Sedihnye. Harap2 mak dah maafkan salah silap saya.

September 2010
Bulan yang paling banyak kisah suka-duka. Sakit. Perit.

Amir was born. Walaupun sebelum nak melahirkan Amir tu, dramatic sungguh ceritanya. Tapi tak banyak masalah dan tak sakit lama. Syukur.

Dan……..

Yang peritnya, sehari selepas melahirkan Amir.. Bang Lang meninggal dunia. Yup, abang saya yang botak-botak tu.. yang saya dok lepak dengan dia dari masa single sampai le aku dah kahwin pun sibuk lagi ajak lepak sampai ke malam. Abang yang masa saya kecil-kecil dulu saya cukup tak suka sebab asyik nak marah orang je padahal memang adik dia perangai tak semenggah ;p

Masih lagi rasa betul ke dia dah takde.

October to end of 2010
It’s all about Amir now. Jaga Amir, fund Amir, education Amir.

The finale of kelahiran cucu (belah Ami) : A baby girl (again!) from Kaklong.

And my career development, started working on proposal to pursue my Ph.D.

Best wishes to husband as he begins his new job (I can’t wait ur bonus time ;p ).


p/s: Lawak paling annoying 2010 – bila nak dapat no 2? I’m laughing too much to kill u.


2011
Saya menaruh harapan tinggi nak ada sufficient saving for future. Uwaaaa why la I tak start earlier???

Semoga Allah berikan kesihatan kepada kami satu family, after the loss.. hati tak tenang betul kalau ada my family member sakit or masuk hospital.

3 comments on "2010 Highlights"

deena awanis on January 9, 2011 at 8:54 PM said...

babe, i was thinking to further my phD jugak..tapi x yakin lah dengan ada baby yang kecik tu..maybe have to wait for next year kot..bila Rafique dah besar sket..

by the way, good luck to u..

`BaHa` on January 9, 2011 at 8:56 PM said...

thanks deena! ni pun i tgh berharap tidak putus semangat ;p

AzUraAa on January 10, 2011 at 5:11 PM said...

babe.. ko menang contest fee to fly kan.. tahniah!! amir sedang bebau body shop ke?? hehehehe...

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates