Monday, July 12, 2010

My bestfriend's sonny


Mase sekolah dulu mesti kita ada bestfriend kan? Alah, kawan yang pergi toilet sama2, beratur sama, rehat sama2... Sampaikan duduk dalam kelas sebelah menyebelah pun kami hari-hari tulis surat. Wajib! Aku la yang selalu missed tulis surat.. maka koyakkan 1 page buku nota Geografi, lipat cantik2.. dan tulis kat bahagian depan tu 'To: Yanti'
Ok what.. boleh baca mase before exam nanti..

Walaupun masih di bawah umur, mesti kita ada borak pasal boyfriend dgn bestfriend kita kan? Eleh-eleh tak nak mengaku pulak.. budget skema la tu. Lepas borak pasal boyfriend, cite pasal kawen-kawen pulak.. Eyyy, malu! Yang paling gatal lagi apabila borak pasal "Eh nanti ko nak anak lelaki ke perempuan?" ataupun "Ko nak bagi anak ko name ape?"
Baru form 2 cite pasal anak, soalan paling munasabah ialah "Ko nak bagi anak ko makan ape kalo ko ade anak sekarang?" Joking.

Seronok melalut-lalut masa kecik..

It's been 13 years now. Kami masih lagi keep in touch walaupun tak seakrab dulu. Masing2 dah ada life masing2. Masa mencemburui kami mungkin.. Atau dah tak banyak benda yang sama nak dibualkan.

Tapi tak sangka how time flies.. Pernah kami berlakon jadi pengantin masa pameran Sejarah. Walaupun masatu ada lah kawan2 sekolah kata kami ni lesbTUT! Apekah? Diorang ingat kami ni cepat melatah, terus kami kate jom kita yang jadi pengantin, kasi gempar satu sekolah Muahahahaha

Tengok pengantin lelaki yang malu2 itu. Itu saye! Memang ganas habis masa sekolah dulu


Lepas ganas, alim pule ;p Masa pergi berjalan raya sama-sama

Tetapi akhirnya kami bertemu dengan soulmate masing2.. Ini bukti kami bukan lesbTUT! ;p

Walaupun takde gamba pengantin lelaki, tapi kalau sorang je pakai baju pengantin sorang lagi tidak maksudnya kami bukan menikahi antara satu sama lain.

Dan.. Sabtu lepas kawan saya ini dah pun melahirkan anak lelaki, Barr Al Aliy. Masa she pregnant haritu, banyak kali jugak jumpa. Since we both pregnant, so macam2 la cerita. Seronok la bercerita how we suprised pregnant pun nak sama2. Kami pernah jugak cakap, kalau ada rezeki nak dapat boy anak pertama ni. Bila tau she expecting boy, sangatlah excited.. tapi saya masih tertanya-tanya my baby's gender since I just got pregnant. Double the joy when I'm expecting a baby boy too. Kebetulan je sama.. Alhamdulillah.

Extremely happy for you friend. Congratulations for the new arrival!

Ala sayang.. kamulah rupanya yang kami sering gosip-gosipkan itu? Be a good son, sonny.


Love for you both.
Kisses.

6 comments on "My bestfriend's sonny"

deena awanis on July 12, 2010 at 6:03 AM said...

is she sari yanti??

dyra on July 12, 2010 at 10:53 AM said...

Ensem rupanya ko kcik2 nyah ;p

`BaHa` on July 12, 2010 at 5:07 PM said...

ensem? hahaha budget tomboy.. mengong sebaik zamil masih sudi menerima aku ;p

mahira oya on July 12, 2010 at 5:32 PM said...

yanti dh deliver baby boy ek..
tahniah for her..bape hb kah..

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ on July 12, 2010 at 8:27 PM said...

akak expecting boy ke?! nieza tak tau lg gender baby.. sgt excited nk tau ni.. ^o^

dialicious on July 17, 2010 at 6:51 PM said...

wah..masa kecik2 pun sari yanti mmg cantik ye??congrats to sari for her bundle of joy..xreti nk sebut nama ank dia..hehehe..congrats on ur pregnancy!dh bape bln u?

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates