Friday, February 11, 2011

Darussyifa'


We went to Darussyifa this morning. Sangat puas hati bukan sebab amir dah tidak menangis sama sekali, tapi Ustaz yang merawat Amir very sensible.

Ustaz sendiri cakap jangan setiap kali budak menangis kita kaitkan dgn syaitan. Logiknya adalah kemahuan baby yang kita xfaham n xdpt nak fulfill. Tapi memang ada sejenis syaitan ni suka tengok baby menangis dan kacau-kacau, kat mana2 dan setiap baby pun ada.

TIPS:
1) Sebelum dan selepas bangun tidur
Baca 3 Qul sambil tadah tangan, hembus pada tangan dan sapu pada seluruh badan baby.

2)If baby menangis dan sukar dipujuk
Baca surah alam nasyrah dah hembus pada hidung baby supaya dapat disedut. Surah ini untuk tenangkan baby.

Harap2 dengan amalan ni Amir lebih tenang especially masa orang lain jaga.

P/s: Amir sudah 5 bulan la harini!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

5 comments on "Darussyifa'"

crystalmerah on February 11, 2011 at 8:42 PM said...

Thanks for sharing :) my baby susah sgt nk tido mlm n asyik merengek n menangis. Siang plak, letak je takyah dodoi pun dia tido sgt lena. Baby tak tau bila siang n mlm kan. Pening sy dibuatnya coz x dpt tido mlm. Hopefully ur info will help me n baby hadif. Thanks.

Mrs. Amien on February 11, 2011 at 9:43 PM said...

thanks dayah sbb share this info..sangat bergune =)
mak alid lak de pesan kalau anak menangis tak benti2 ni baca al fatihah 7 kali and hembus kat ubun2..

Mrs Nageb on February 12, 2011 at 3:18 AM said...

Alhamdulillah amir dah ok :) and thanks sbb share the tips :)

Taty Ismail on February 12, 2011 at 3:27 AM said...

alhamdulillah Amir is fine... nanti u must gimme the address to this Darussyifa"... i thnk i need to bring Feera in biar lembut ati sikit....

deena awanis on February 12, 2011 at 4:56 AM said...

good info..
alhamdulillah amir is fine..=)

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates