Thursday, April 14, 2011

Starz Garden, Sogo


Now we know where to chill out if baba has to work extra hours!! Yeay!!!

Yesterday was Amir's first LRT ride. Since babysitter ada hal so I have to come back from work early, and baba Amir macam biasa banyak kerja maka emak Amir ambil keputusan nak bawak Amir jalan-jalan. Yup, it was my first time bawak Amir keluar sorang-sorang jugak. So we took LRT to Sogo. Amir macam biasa lah cuba explore semua besi pemegang, tingkap, kerusi yang ada dalam LRT tu. Phew, sebaik emak dah bagi upah awal2 so performance Amir sangat membanggakan.

Dah puas berjalan dekat floor Children, baba masih lagi di office teringat my nieces suka hang out kat Sogo sebab ada play station for kids. So we went to 7th floor to check it out.

It was fun yaw!! Emak mula excited, and it was weekday so tak ramai budak-budak. Ini tempat ana yang punyaaaaa!




Siap ada tempat tidur lagi. Selalunya bapak-bapak yang stay jaga anak sebab mak pergi shopping kan ;p Tapi I don't think bapak-bapak boleh tido kat dalam bilik ni, bukan apa... takut mereka berdengkur dan mengganggu kanak-kanak yang sedang tidur.

Kat sini ada helper, so diorang boleh tolong jaga kanak-kanak 4 tahun ke atas. If younger than 4, someone has to stay and look after your child. Charge - RM6.00 per hour. Bila tinggalkan anak-anak kat sini, you have to fill in the form and write down your 4-digit secret code, so bila nak ambil anak balik they will ask the secret code. Setiap baby and kanak-kanak kena pakai name tag like this..



So many toys! Memang sangat exciting sampaikan kanak-kanak kat luar yang nampak dalam ni mesti rasa terpanggil nak masuk ;p Tapi bila diorang panggil-panggil parents ajak masuk, selalunya parents malas nak bawak masuk hehe

I'm sure Amir had lots of fun there :) Enjoy the pics..


Apehal ni datang dekat taman permainan, kene baring atas sofa je??




Orang sibuk nak main suruh posing.

Suruh posing lagiiiii????? Ggrrrrr..


Ini macam permainan kegemaran Amir je, lama dia dok kusyuk main. Good things about so many toys there, boleh cuba-cuba before beli :) Most of the toys brand Fisher Price.




 Tortoise says 'Please Amir don't eat me'



 Aiyok semua benda nak makan.

Tak enjoy main ni sebab tak boleh berdiri sendiri lagi ;p
Let's play something else Mom..


 Carrrrrr!


 Ececeh macam dah beso sangat..




 Masih lagi interested bermain permainan kegemaran tadi. Hmmm..



And the most exciting.....







Haish time mommy kocik, tak ponah dapek masuk dalam kolam bola ni tau? Dah ado anak sorang ni baru meghaso masuk, itu pun buek-buek nak amek gamba ;p
Kot ternampak tompek pemainan kek shopping mall, tak kan atok ko boghi mommy main, dio suruh balik baco buku.


1 comments on "Starz Garden, Sogo"

Ainul on April 15, 2011 at 2:40 AM said...

menarik la baha,tp dah lama tak p sogo.jauh & sesak.kalo nk p kena p weekdays time org keje.hehehe

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates