Friday, March 11, 2011

En Bruno Mars yang awesome!


Masa muda remaja dulu, iaitu 14 tahun yang lepas.. Mesti anda dan rakan kelas anda ade lagu kegemaran bukan? Seperti I Miss U Like Crazy by The Moffats, ala..yang adik-beradik tu. Sure kalau dengar lagu tu rasa seperti si Bob (paling cute sekali (saya rasa) dalam boy band tu) tengah nyanyi sambil berlutut di hadapan saya. Honestly tak tau camana nak describe camana rasa masa tu tapi seingat saya rasa dia menyeronokkan dan terawang-awang, tapi bila tengok budak-budak sekarang suka gila kat Justin Bieber – saya seperti ‘Apehal ko dik?!!’ -- Macam tak pernah rasa kan.

Kalau masa kat Uni pulak, lagu Elliott Yamin – Wait For You. Ada ke dia sanggup nak wait for me lagi padahal I dah bagitau hati ini telah dimilikki. Iye, lepas 2 bulan masuk Uni I dah start bercinta dah ;p

So kiranya dah lama gila tak rasa sangat suka dengan any song nowadays yang boleh membuatkan rasa macam terawang-awang terus terasa diri ini seperti perempuan video klip.


Sehinggalah beberapa bulan lepas I heard this song…

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Suwitnyeee.. Alamak, kenapa perasaan 14 tahun yang lepas datang kembali?? Dah lama tak buat perangai dengar lagu kuat-kuat dalam kereta, tapi lagu ni mana boleh dengar perlahan.. Pastu berangan-angan lah macam2. Bukan sahaja rambut, senyuman, mata dan rupa yang dipuja-puja, kuku pun dia puji jugak. Alangkah seronoknya!
Dapat tahu singer dia Bruno Mars, tapi tak tau lah mana datang penyanyi ni sebab first time dengar.

Then, not so long after, I terdengar lagu ni pulak...

I’d catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I’d jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

Dasyat okeh. Kalau kebanyakkan lagu asyik nak merenangi lautan api je, lagu ni lebih trendy la.. bom tangan la, nak lompat depan train la.. Suke! Entah macamane lagu ini jugak berjaya menaluki jiwa-14-tahun saya. Siapalah gerangan yang menyanyikan lagu ini untuk beta?



Aik, Bruno Mars jugak! Patutlah mak suka..

Dan semalam I dah dengar semua lagu in his first album. Semuanya saya suka! I really think most of his songs are awesome! Taklah jiwang sangat especially the lyrics tapi tetap berjaya buat saya berangan dan terawang.

Mula-mula tadi lagu memuji-muji I, lepas tu lagu sanggup buat apa saja untuk saya.. bullet masuk otak pun takpe, lagu ke-6 je dah ajak kawen! Auwww

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Tapi kan I dah kawen. Sorry!!

Dah I tolak cinta dia, meroyan pulak... Merayu-rayu nyanyi lagu ni dekat I suruh I come back ...

I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

 

Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Heh, mana boleh. Sampaikan neighbors dia ingat dia crazy.. Tak ke gila namanya.

Tapi, bukannya semua lagu cintan-cintun yang si Bruno Mars ni nyanyi.. Ada lagu yang sesuai for someone that you can count on... like your friends. I'm loving this song! Serius lagu ni best nak buat jadi ringtone. Haha.

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do

Teringat kawan-kawan dari masa sekolah sampailah ke Uni.. Hmmm time flies fast.


Oleh itu, lagu Bruno Mars jelah yang akan berkumandang dalam kereta buat beberapa minggu. So, bear with me husband! Hehe. Lagipun idak le saye terbayang Bruno Mars, haruslah terbayang abang seorang. Oh jap, dengan Amir sekali..


He looks like late MJ... I think.


Does the entry sounds cheesy? Yes, but a little 'cheese' in a story is fine :)


2 comments on "En Bruno Mars yang awesome!"

syuhada on March 11, 2011 at 12:26 AM said...

i first heard grenade masa kat satu kedai makan and i was like - what's this guy doing? ke hulu ke hilir tarik piano (is it piano) hahaha

but yeah, the lyrics of his songs are nice. better than JB... yg berambut pinggan itu.

dyra on March 11, 2011 at 3:24 AM said...

jangan main2.
Sim card tune pun nak pakai rambut JB sambil pampang besar2 kat billboard highway klia.

ok...ok.. berbalik kepada tajuk BM. Aku rase die mcm penyanyi lagu romantik korea yg di mat salleh kan. Awww~

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates