Thursday, August 18, 2011

Kiki Lala Warehouse Sales 2011


Date : 12 - 21 Aug 2011

Venue : 10-12, Jln 6/91, Taman Shamelin Perkasa, Cheras


Nota Kepala: Nama pun warehouse sale, dah level-level clearance sale ni. So janganlah bayangkan baju Kiki Lala yang kita nampak kat Jusco atau Parkson. Sebab confirm takde pun baju tu kat sale ni! Basically, baju yang on sale adalah baju yang designnya biasa-biasa. Harga pun bermula dari RM3, so ok lah...


Kiki Lala la sangat.. Ada jugak brand lain spt; Cartoon Network, Popeye, Garfield, Sesame Street


Tapi brand-brand ni untuk Kids 3-4 years and above.


So kalau untuk yang baby ke 1 year, ada brand Cuddles, Puppy Winks

Aik, masa sampai tadi takde pulak kakak-kakak nurse ni.. Masa amek gamba ade pulak


Pilih kak, jangan tak pilih!



 Standard di mana-mana sale jua, kalau baju girl tu bukan main la banyak pilihan. Hmmmphh.


Yang ini pun comel, RM8 je sepasang.


Dan tak semuanya barangnya elok2. Ada yang dah kotor, ni ha seluar ni dah berlubang sikit pastu di seletepnya. Ceit. Tapi diorang mentioned kat price tag tu. Patutlah berapa ringgit je tadi, baru nak sebat untuk Amir.

So apa yang Kiki Lala nya?


Ha ini je ha Kiki Lala la sangat nya....


Jeans for kids


Price range adalah seperti di dalam rajah di atas


Pilihan kasut yang ada...


Harga pun murah kan, so itulah rupanya...


Tapi, tak lah semuanya yang tak best warehouse ni.. Kalau digodek-godek timbunan baju/kasut tu ada jugak lah yang menarik dan great deal. Contohnya....

Kiri : T-shirt Puppy Winks  RM3
Kanan : T-shirt + Short Pant Kiki Lala  RM8


Baju tido Kiki Lala sepasang   RM13


Baju tido Kiki Lala sepasang   RM12, sebab takde 4 biji butang kat depan kurang singgit..


Baju buatan Malaysia, RM3 je nyah!


Wash cloth Gerber, 8 pieces for RM10. Rasanya standard la harga ni tapi rasa macam corak dia tu comel sangat. Lepas tu kain dia pulak jenis macam handkerchief baba Amir. Biarlah diaorang pakai sepasang.. Lagipun dah setahun tak beli wash cloth Amir, last haritu masa die dalam perut lagi..   ;p
 [Justify.. jangan tak justify!]


Taklah banyak mana yang menarik hati, beli pun nak sedapkan hati. Penat tu pusing-pusing cari parking kat Shamelin tu.. Akhir sekali, kerugian warehouse hari ini dianggarkan RM25 dengan membeli barangan seperti berikut:





Ok what?? Kan? Kan?Kan?
[Tlg sedapkan hati]



So landmark nak pergi tempat warehouse ni:

Lokasi kejadian
Teo Guan Lee (KL)


Bersebelahan dengan GNC




Berhadapan dengan shoplot, fokus pada kedai MVAC Service Centre


Diorang ni pun ada buat promotion untuk hari raya.



Selamat Bershopping  :)


5 comments on "Kiki Lala Warehouse Sales 2011"

deena awanis on August 18, 2011 at 1:20 AM said...

nama pun warehouse sale kan...kalau nak beli baju harian kat nursery/bs boleh laa kot..

Nur said...

Anyway, jgn lupa ada antara kita yang baju begitu pun, dah cukup bagus bg diorang. So basically this entry cater for any walk of life. Cuma apa yg cuba disampaikan jgn ada high expectation kat warehouse sale tu.

azian abdullah on August 18, 2011 at 6:33 AM said...

sy pun ade pergi warehouse sale ni. tp byk baju kids kan. especially boy. ms pegi hr tu kaunter bayar 1 jer bukak. beratur dah mcm ular kena palu..heee

Nur said...

Hi azian, patutlah I tgk tggl serdak2 je rupanya dah ramai borong! Hehe

Ya, baju pun not so bad.. Kene pandai pilih dpt lah yg okay kan. Kalau asyik nak beli mahal je, kopak lah poket ;p

[ Hanie ] on August 22, 2011 at 6:39 PM said...

alahai, baru terbaca entri ni huhuu. terlopas den :D

Mommies Commitee

 

Motherhood journey Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates